Τοπικά

Χριστουγεννιάτικη γιορτή χθες στο ΚΗΦΗ Βόλου

Γέμισε μελωδίες, χαμόγελα και χαρά το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ χθες στη χριστουγεννιάτικη γιορτή, που διοργανώνεται κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες.
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το Χορωδιακό Τμήμα της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, ενώ τη χριστουγεννιάτικη γιορτή παρακολούθησαν παιδιά του παιδικού σταθμού «Ορφέας» και άτομα από τη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ.


Η κ. Μαρία Σταμούλη, νοσηλεύτρια και υπεύθυνη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Βόλου, τόνισε πως η χθεσινή χριστουγεννιάτικη γιορτή είναι κάτι που συνηθίζεται να γίνεται κάθε χρόνο. «Θέλουμε να δώσουμε χαρά στους ηλικιωμένους, λόγω των ημερών, και να έρθουν σε επαφή με κόσμο, αλλά και με άτομα από άλλες δομές, με τις οποίες συνεργαζόμαστε».
Σύμφωνα με την ίδια, σκοπός της εκδήλωσης, πέρα από τη χαρά των ηλικιωμένων, είναι και η κοινωνικοποίησή τους, να μιλήσουν με άλλα άτομα και να αισθανθούν καλύτερα.

«Η συνέχεια της εκδήλωσης είναι η έκθεση με έργα χειροτεχνίας των ηλικιωμένων που θα ακολουθήσει, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό, θα λειτουργήσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου με ώρες επίσκεψης 10 π.μ. – 1 μ.μ. Οι επισκέπτες μεταξύ άλλων θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τη δομή και τι αυτή προσφέρει» σημείωσε η κ. Μαρία Σταμούλη.


Η δυναμικότητα του ΚΗΦΗ Βόλου είναι για απασχόληση 30 ατόμων και καθημερινά βρίσκονται σε αυτή περίπου 20 ηλικιωμένοι, οι οποίοι κάνουν ασκήσεις μνήμης, ασχολούνται με επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια παρατηρητικότητας, χειροτεχνία, ασκήσεις για να δουλέψει το σώμα κ.ά.


Το ΚΗΦΗ Βόλου λειτουργεί από το 2003, ενώ απασχολούνται μία νοσηλεύτρια, δύο κοινωνικοί φροντιστές, μία καθαρίστρια και ένας οδηγός της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το