Τοπικά

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων εν όψει των Χριστουγέννων πραγματοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τους, παρουσία των συμμαθητών τους, του Συλλόγου διδασκόντων και των γονέων των μαθητών .
«Το πιο σοβαρό πρόβλημα του Αι Βασίλη» κλήθηκαν φέτος να λύσουν οι Νεράιδες και οι πρίγκιπες της Νεραϊδοχώρας μαζί με το Ζωηρό Ξωτικό την περασμένη Πέμπτη .

Πρόκειται για το παραμύθι της κ.Χαριτίνης Μαλισσόβα το οποίο διασκευασμένο σε θεατρική μορφή απέδωσαν οι μαθητές της Στ’ τάξης. Το παραμύθι ανήκει στην τριλογία που έγραψε η Χαριτίνη Μαλισσόβα με ήρωες τις Νεράιδες ,τους Πρίγκιπες και το Ζωηρό ξωτικό,οι οποίοι καλούνται να δώσουν λύση σε διαφορετικά θέματα που προκύπτουν στις τρεις ιστορίες.Και τα τρία παραμύθια έχουν παρουσιαστεί και στο παρελθόν σε σχολικές παραστάσεις.

Ακολούθησε παρουσίαση χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από τη χορωδία των Στ´και Β´ τάξεων με την καθοδήγηση και μουσική επιμέλεια της κ.Ασημίνας Χατζηαγγελάκη και της καθηγήτριας γερμανικής γλώσσας κ.Κατερίνας Μπαμπουρδά.
Η γιορτή έκλεισε με χορευτικό δρώμενο που επιμελήθηκε η γυμνάστρια του σχολείου κ.Αρετή Γκαραγκούνου.

Την Παρασκευή οι μαθητές της Α’ τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ.Ιωάννας Κωστούλα(σε θεατρική διασκευή δική της) και τη σημαντική συμβολή της δασκάλας Ειδικής Αγωγής κ.Κατερίνας Παππή ,της θεατρολόγου κ.Νατάσας Μπουκλαρή και της κ.Αρετής Γκαραγκούνου ,παρουσίασαν το θεατρικό,«Τα δώρα της Παπλωματούς» , εμπνευσμένο από το βραβευμένο παραμύθι των Τζεφ Μπραμπώ και Γκέηλ Μάρκεν. Πρόκειται για την υπέροχη ιστορία της γενναιόδωρης παπλωματούς με τα μαγικά δάχτυλα, που φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα τον κόσμου και τα χαρίζει στους φτωχούς,την οποία οι μικροί μαθητές απέδωσαν εξαιρετικά .

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, ενισχύοντας την κοινωνική προσφορά, συγκέντρωσε τρόφιμα για το Χαμόγελο του Παιδιού, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και την Κουζίνα Αλληλεγγύης.
Η διευθύντρια του Σχολείου κ.Δέσποινα Μουζαλά και ο Σύλλογος διδασκόντων ευχαριστούν τους γονείς του σχολείου για τη σημαντική συμβολή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το