Πολιτισμός

Χριστούγεννα στο νησί του Παπαδιαμάντη – Πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων

Ο Δήμος Σκιάθου προσκαλεί να μοιραστείτε μαζί του τα «Χριστούγεννα στην πολίχνη», με πλήθος εκδηλώσεων που οργανώνει και συνδιοργανώνει με συλλόγους και φορείς του νησιού.
Φετινός στόχος των εκδηλώσεων είναι ο συνδυασμός του γνωστού σύγχρονου τρόπου εορτασμού με τον παραδοσιακό, αυτόν που οι Σκιαθίτες λόγιοι έχουν αποτυπώσει με το έργο τους και που αναγνωρίζονται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:
Σήμερα η θεατρική ομάδα Weland θέατρον από τις 12.00 μ. έως τις 5.00 μ.μ. θα μας υποδεχτεί στο Μπούρτζι με το «Χωριό του Αη-Βασίλη» όπου οι μικροί μας φίλοι θα δημιουργήσουν στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια με βοηθούς τα ξωτικά του Αη-Βασίλη, θα διασκεδάσουν με πρόγραμμα από έμπειρο εμψυχωτή, θα παίξουν με τον μάγο και τον ξυλοπόδαρο και θα μοιραστούν μπαλονοκατασκευές.
Στις 15/12, στις 7.00 μ.μ., από την ίδια θεατρική ομάδα θα απολαύσουμε τη θεατρική παράσταση «Ο χορός των τεσσάρων στοιχείων».
Στις 17/12, στις 7.00 μ.μ., στο Μπούρτζι, το τμήμα Ε2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Η Αγέλαστη πολιτεία και οι Καλικάντζαροι».
Στις 18/12, στις 6.00 μ.μ., το 1ο Δημοτικό στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου παρουσιάζει την τρίπτυχη θεατρική παράσταση «Χριστουγεννιάτικη ανακατωσούρα» από το Α1 τμήμα, «Η βαρυστομαχιά του Αη-Βασίλη» από το Α2 τμήμα και «τρι το τριγωνάκι» από το Ε1 τμήμα.
Στις 19/12, στις 8.30 μ.μ., στο Μπούρτζι, το 3ο Νηπιαγωγείο παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Χριστουγεννιάτικη παράσταση» του Κάρολου Ντίκενς. Οι λιλιπούτειοι ηθοποιοί θα μας εκπλήξουν για μία ακόμη φορά.
Στις 20-21-22/12, η Εστία του ΣΕΟ ΤΤ Σκιάθου μετατρέπεται σε Σπίτι Αλληλεγγύης, ενώ στις 21/12, στις 10.00, το 15μελές του Λυκείου περιμένει στην αυλή του Μπούρτζι με γλυκά και αλμυρά εδέσματα, οινόμελο, ρακόμελο και ροφήματα.
Στις 21/12, στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου, ο Δήμος Σκιάθου συνεχίζοντας τον κύκλο των πολιτιστικών δράσεων κάτω από τον γενικό τίτλο «Η Σκιάθος των ποιητών», διοργανώνει συναυλία με τον συνθέτη Αντώνη Μιτζέλο, τιμώντας παράλληλα το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Πρόκειται για μια συναυλία με επιλεγμένη οργανική μουσική του συνθέτη, όπου στο δεύτερο μέρος της θα γίνει και ανάγνωση, σε αυθεντική γλώσσα, του υπέροχου χριστουγεννιάτικου διηγήματος του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη «Της κοκκώνας το σπίτι» από τη γνωστή ηθοποιό Ασπασία Τζιτζικάκη (απόφοιτο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου). Η δραματοποιημένη ανάγνωση θα ντυθεί με νέα πρωτοπαρουσιαζόμενη μουσική του Αντώνη Μιτζέλου, που συνέθεσε ειδικά για αυτή την εορταστική συναυλία. Συμμετέχει η δεξιοτέχνης του σαντουριού Στέλλα Βαλάση και ορχήστρα. Ηχογραφημένη αναμετάδοση της συναυλίας θα γίνει από το ραδιόφωνο του Β προγράμματος της ΕΡΤ.
Στις 22/12, στις 4.00 μ.μ. και στις 6.00 μ.μ. θα προβληθεί παιδική χριστουγεννιάτικη κινηματογραφική ταινία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μπούρτζι, ενώ ο ΣΓΚ του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου θα μας συνοδεύσει με πώληση ζαχαρωτών και όχι μόνο από τα παιδιά και τους γονείς του συλλόγου στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
Στις 23/12, στις 6.00 μ.μ., στο Μπούρτζι, θα απολαύσουμε την ανάγνωση παραμυθιού από το ΣΕΟ, ενώ στις 27/12 στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα ο Σύλλογος Γυναικών θα μας ταξιδέψει με ανάγνωση χριστουγεννιάτικων διηγημάτων.
Στις 28/12, στις 4.00 μ.μ. και στις 6.00 μ.μ. οι μικροί φίλοι της έβδομης τέχνης θα παρακολουθήσουν παιδική χριστουγεννιάτικη κινηματογραφική ταινία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μπούρτζι και στις 29/12, στις 6.00 μ.μ., στον ίδιο χώρο θα παίξουμε επιτραπέζια παιχνίδια από το ΣΕΟ.
Στις 24/12 και στις 31/12, στις 6.00 μ.μ., όλοι οι Σύλλογοι μας περιμένουν στην πλατεία των Ιερών Ιεραρχών, απ’ όπου όλοι μαζί θα περπατήσουμε στα στενά του χωριού ψάλλοντας τα κάλαντα και διαδίδοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του θεανθρώπου και της αλλαγής του χρόνου.
Στις 4/1/2019 στις 7.00 μ.μ., οι τιμητικές δράσεις για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη συνεχίζουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μπούρτζι, με τη θεατρική παράσταση «Θαλασσινοί Έρωτες», βασισμένη σε τρία διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία της Μίρκας Γεμεντζάκη. Έρωτας στα χιόνια με τη Μαρία Καστάνη, Όνειρο στο κύμα με τη Λένα Μακρή, Έρως Ήρως με τη Νάνα Παπαδάκη. Τη μουσική έχει συνθέσει η Μαριέτα Φαφούτη και ερμηνεύει στο πιάνο η Νάντια Παπανδρέου. Σκηνικά – κοστούμια: Βαγγέλης Παπαδάκης και φωτισμοί – τεχνική επιμέλεια: Γιώργος Ζορμπάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το