Πολιτισμός

«Χριστούγεννα στην πολίχνη» με πλήθος εκδηλώσεων από τον Δήμο Σκιάθου

Ο Δήμος Σκιάθου προσκαλεί στα «Χριστούγεννα στην πολίχνη» με πλήθος εκδηλώσεων που οργανώνει και συνδιοργανώνει με συλλόγους και φορείς του νησιού, οι οποίες συνεχίζονται έως 4 Ιανουαρίου.
Φετινός στόχος των εκδηλώσεων είναι ο συνδυασμός του γνωστού σύγχρονου τρόπου εορτασμού με τον παραδοσιακό, αυτόν που οι Σκιαθίτες λόγιοι έχουν αποτυπώσει με το έργο τους και που αναγνωρίζονται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Επόμενες εκδηλώσεις:
Σήμερα 31/12, στις 6.00 μ.μ., όλοι οι Σύλλογοι θα περιμένουν στην πλατεία των Ιερών Ιεραρχών απ’ όπου όλοι μαζί θα περπατήσουν στα στενά του χωριού ψάλλοντας τα κάλαντα και διαδίδοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου και της αλλαγής του χρόνου.
Στις 4/1, στις 7.00 μ.μ., οι τιμητικές δράσεις για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη συνεχίζουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μπούρτζι με τη θεατρική παράσταση «Θαλασσινοί Έρωτες», βασισμένη σε τρία διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία της Μίρκας Γεμεντζάκη. «Έρωτας στα χιόνια» με τη Μαρία Καστάνη, «Όνειρο στο κύμα» με τη Λένα Μακρή, «Έρως Ήρως» με τη Νάνα Παπαδάκη. Τη μουσική έχει συνθέσει η Μαριέτα Φαφούτη και ερμηνεύει στο πιάνο η Νάντια Παπανδρέου. Σκηνικά – κοστούμια: Βαγγέλης Παπαδάκης και φωτισμοί – τεχνική επιμέλεια: Γιώργος Ζορμπάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το