Πολιτισμός

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη χορωδία-ορχήστρα Ν. Ιωνία την Κυριακή

ΙΩΝΙΑ

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου διοργανώνει χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη χορωδία- ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ», την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις; 11 το πρωί, στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας.

Η Ορχήστρα και  Χορωδία παραδοσιακής μουσικής «ΙΩΝΙΑ» ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2005 με έδρα το Δημοτικό Ωδείο Νέας Ιωνίας. Η αγάπη και το ενδιαφέρον για την ενασχόληση με την παραδοσιακή μουσική και η διάθεση για μετάδοση αυτών στα παιδιά ήταν οι λόγοι της δημιουργίας της.

Μέσα στα εννέα χρόνια ύπαρξής της έχει διοργανώσει φεστιβάλ παιδικών χορωδιών, έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού – κοινωνικού χαρακτήρα και έχει αρκετές συμμετοχές σε πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία. Τον Μάιο του 2009 παρουσίασε τον πρώτο ψηφιακό δίσκο (cd) με τίτλο «Στα μονοπάτια της Παράδοσης» ένα μουσικό ανθολόγιο από πολλές περιοχές της Ελλάδας, στο οποίο συμμετέχουν ο Μπάμπης Τσέρτος και ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Tο μουσικό ταξίδι ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο του 2012 με τη δημιουργία του δεύτερου ψηφιακού δίσκου (cd) «Στα μονοπάτια της Παράδοσης» No.2 στον οποίο συμμετέχουν ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη και η Ειρήνη Τουμπάκη.

Το ρεπερτόριο της «Ιωνίας» καλύπτει από τη Θράκη ως την Κρήτη κι από τα Επτάνησα ως την Κύπρο.

Ακόμη, η «ΙΩΝΙΑ» έχει συνεργαστεί με το Γιάννη Κότσιρα και με την Εστουδιαντίνα.

Μαέστρος της χορωδίας η Κορνηλία Φραγκογιάννη, καθηγήτρια ευρωπαϊκής – παραδοσιακής, βυζαντινής μουσικής και εκπαιδευτικός μουσικής στην Β/βάθμια Εκ/ση. Διευθυντής ορχήστρας ο Νεκτάριος Δεμελής καθηγητής παραδοσιακής – βυζαντινής

μουσικής, παραδοσιακών οργάνων και εκπαιδευτικός μουσικής στην Α/βάθμια Εκ/ση.

Τα μαθήματα της χορωδίας γίνονται κάθε Παρασκευή:

1930 – 2030 για παιδιά μέχρι 11 ετών και

2030 – 2130 για παιδιά από 12 – 18 ετών.

Η πρόβα της ορχήστρας γίνεται κάθε Παρασκευή: 1900 – 2200

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το