Πολιτισμός

Χριστουγεννιάτικη έκθεση με χειροποίητες δημιουργίες

lev 1
Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, στο πλαίσιο λειτουργίας των παραδοσιακών εργαστηρίων χειροτεχνίας, οργανώνει εορταστική έκθεση (παζαράκι) με μικρές δημιουργίες των γυναικών που εκπαιδεύονται στα εργαστήρια, των υπευθύνων εκπαιδευτριών αλλά και μελών της Εφορείας Υφαντικής, προσφέροντας προτάσεις για όμορφα, ευφάνταστα, χρηστικά και οικονομικά δώρα.
Στο παζαράκι με γεύση Χριστουγέννων, αγάπης και προσφοράς, οι επισκέπτες θα βρουν όμορφες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, κυρίως υφαντά, κεντήματα και πλεκτά. Χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, χειροποίητα κοσμήματα, σελιδοδείκτες, ευφάνταστα ημερολόγια, είδη για το σπίτι αλλά και χειροποίητα προσωπικά δώρα πλεκτικής (κασκόλ, γάντια, σκουφιά) και πολλά άλλα, που αποτυπώνουν την καλαισθησία, την πρωτοτυπία και την ευρηματικότητα των ατόμων που ασχολούνται με τις παραδοσιακές τέχνες.

lev 2
“Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου”, όπως σημειώνουν τα στελέχη της διοίκησης, “πιστό στις αξίες της διατήρησης του λαϊκού πολιτισμού, συνεχίζει την παράδοση της τέχνης του αργαλειού, με το εργαστήριο υφαντικής που αναβίωσε τα τελευταία χρόνια, το εργαστήριο κεντήματος αλλά και της κοπτικής-ραπτικής και πλεκτικής, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο έμφαση, όχι μόνο στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά και στις διαχρονικές παραδοσιακές τέχνες, που σήμερα τείνουν να εξαφανιστούν. Με τις δράσεις αυτές το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου δίνει απάντηση στην κρίση με δημιουργίες φτιαγμένες με τα χέρια και το μυαλό, που έχουν χρηστική και αισθητική αξία και παράλληλα διασκεδάζουν. Έτσι ξαναζωντανεύουμε παραδοσιακές ενασχολήσεις που βοηθούν τη γυναίκα να κάνει όχι μόνο οικονομία αλλά και… αντι-στρες διεξόδους, σημαντικό σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή. Ένα αντίδοτο στη δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου, στην απραγία της ανεργίας ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν και τα μέγιστα στην οικιακή οικονομία.
Παράλληλα, όμως, στοχεύεται να δοθεί μια εναλλακτική πρόταση για επαγγελματική κατάρτιση σε μία εποχή, κρίσιμη, όπως η σημερινή”.
Η έναρξη λειτουργίας της χριστουγεννιάτικης αυτής έκθεσης θα γίνει την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στο εργαστήριο (Δον Δαλεζίου-Ρ.Φεραίου). Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά τα πρωινά 10-13.00 και το απόγευ5-8 μ.μ. (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Διάρκεια λειτουργίας έως την Τρίτη 23.12.2014.

lev 3

lev 4

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το