Οικονομία

Χριστουγεννιάτικα «λουκέτα» από την εφορία -Στο κυνήγι των αποδείξεων οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ

Δεν ήταν ο Άι Βασίλης με τα ξωτικά του, αυτοί που εμφανίστηκαν χθες το βράδυ στους δρόμους της Κομοτηνής. Ήταν εφοριακοί με τα μπλοκάκια τους και διόλου εορταστική διάθεση.

Το χριστουγεννιάτικο μενού της ΓΓΔΕ είχε, μάλιστα και «λουκέτα», αφού στους ελέγχους που έγιναν σε μπαρ και νυχτερινό κέντρο της πόλης, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις συνολικής αξίας άνω των 1.500 ευρώ. Η επόμενη κίνηση ήταν η σφράγιση των επιχειρήσεων, οι οποίες θα χάσουν όλο το Χριστουγεννιάτικο 48ωρο, ενώ ήδη έχουν εγγραφεί στη «μαύρη» λίστα της ΓΓΔΕ, που περιλαμβάνει όσους θα περάσουν από ψιλό κόσκινο για δηλωθέντα εισοδήματα και αποδοθέντα ΦΠΑ των προηγούμενων ετών.

Ένα ακόμα περιστατικό σημειώθηκε στη «φορτωμένη» με κόσμο Αράχωβα, όταν κλιμάκιο της ΥΕΔΕΕ εντόπισε βυτιοφόρο με 1.500 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης χωρίς τα αναγκαία συνοδευτικά φορολογικά έγγραφα. Το λαθραίο φορτίο κατασχέθηκε, ο οδηγός και ιδιοκτήτης οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, αμέσως μετά θα μπει «λουκέτο» και στο πρατήριο του, ενώ θα ακολουθήσει «ξεσκόνισμα» των βιβλίων του για ενδεχόμενες παρατυπίες.

Συνεργεία εφοριακών θα συνεχίσουν τις… επισκέψεις τους ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς, όπου η εορταστική διάθεση προκαλεί μερική… αμνησία σε πολλούς επιτηδευματίες, σε ό,τι αφορά στην έκδοση των προβλεπόμενων αποδείξεων.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το