Τοπικά

Χρήστος Βενέτης «Θέλουμε τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας πρωτοπόρο με ιδέες»

 

«Διαθέτω την ωριμότητα και την εργασιακή εμπειρία από το Νοσοκομείο και τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπίσουμε τα πολλά προβλήματα των γιατρών» τόνισε ο υποψήφιος για πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Χρήστος Βενέτης περιγράφοντας τη φιλοσοφία του συνδυασμού «Ιατρική Αναγέννηση» του οποίου είναι επικεφαλής.
Λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και ο συνδυασμός «Ιατρική Αναγέννηση» παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Ο επικεφαλής της συνδυασμού της «Ιατρικής Αναγέννηση» κ. Χρήστος Βενέτης τόνισε πως «πάντοτε με ενδιέφεραν τα κοινά. Αποφάσισα να ασχοληθώ τώρα με τον Ιατρικό Σύλλογο, γιατί θεωρώ ότι είμαι ώριμος και διαθέτω εργασιακή εμπειρία από το Νοσοκομείο και τον ιδιωτικό τομέα. Ελπίζω ότι μπορώ να προσφέρω στον Ιατρικό Σύλλογο και έχω αρκετές ιδέες γι’ αυτό ξεκινώντας από την άμεση δημοκρατία που πάντα με ενδιάφερε. Επιθυμώ την άμεση ψηφοφορία για να συμμετέχουν όλοι, ακόμη και από το κινητό τηλέφωνο». Ο ίδιος ανέφερε πως «πρέπει να αξιοποιήσουμε τη νέα τεχνολογία, ώστε να συμμετέχουν όλοι στις συνελεύσεις, αλλά και στα σεμινάρια εκπαίδευσης. Ως γιατροί αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα και από τους συνδικαλιστές μας έχουν γίνει τραγικά λάθη τα οποία θέλουμε να τα διορθώσουμε. Εμείς θέλουμε τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας πρωτοπόρο και με ιδέες στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ώστε να πάρουμε αυτό που μας αξίζει».
Αναφερόμενος στα ζητήματα των γιατρών, μίλησε για τις εφημερίες με τις πολλές ώρες εργασίας στα Νοσοκομεία, με αποτέλεσμα οι γιατροί να μην έχουν τις φυσικές δυνάμεις να ανταποκριθούν.
Ακόμη είπε πως «ζητάμε αμοιβές ανάλογες των σπουδών μας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να είναι μεγαλύτερος ο μισθός του δικαστή. Μπορώ να κατανοήσω ότι λαμβάνει περισσότερα χρήματα για να προστατεύεται από χρηματισμό, όμως, τον γιατρό γιατί δεν τον προστατεύει το κράτος;».
Υπογράμμισε την ανάγκη γνωστικής εξέλιξης των γιατρών με τη συνδρομή και της νέας τεχνολογίας λέγοντας πως «θα πρέπει να εξελισσόμαστε με σχέδιο, κρατική μέριμνα και με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Αυτό αφορά ειδικά τους νέους συναδέλφους, ώστε να έχουν πρόσβαση στη νέα γνώση και τις τεχνολογίες. Εμείς θα ανοίξουμε τον δρόμο στους νέους συναδέλφους και θα διοργανώνουμε ετήσιο συνέδριο για αυτά τα θέματα».
Για τον προσωπικό γιατρό είπε ότι θεσμοθετήθηκε με κανόνες που παραβιάζουν την κοινή λογική, ενώ αναφέρθηκε στο άδικο σύστημα που υφίστανται οι γιατροί με το clowback, αλλά και την αστική ευθύνη των γιατρών.
Ακόμη τόνισε την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, της αντιμετώπισης της ρύπανσης, και της διαφύλαξης του Παγασητικού κόλπου.
«Όλοι μιλούν για ρύπανση, αλλά αυτή δεν έχει αποδειχτεί. Εμείς θα φροντίσουμε να αποδειχτεί και θα πιέσουμε τις αρχές, ώστε αυτό το φαινόμενο να πάψει να ισχύει. Και για τον Παγασητικό θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση, ειδικά με όσα ακούγονται για το υγροποιημένο φυσικό αέριο».
Ο κ. Βενέτης ερωτηθείς σχετικά είπε πως ο συνδυασμός «Ιατρική Αναγέννηση» δεν έχει κομματικό πρόσημο. «Εμείς είμαστε εκπρόσωποι των γιατρών και όχι των κομμάτων» σημείωσε.

Ενιαίο και ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο
Ο καρδιολόγος ο οποίος είναι υποψήφιος πρόεδρος για το πειθαρχικό συμβούλιο με την «Ιατρική Αναγέννηση» κ. Δημήτρης Κωστάκης τόνισε πως «κατεβαίνουμε στις εκλογές, επειδή έχουμε το δικαίωμα, όπως κάθε δημοκρατικός πολίτης, αλλά και για να δώσουμε ορμή και δύναμη στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας που κατά τη γνώμη μας τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει συρρικνωθεί και οι γιατροί έχουν απαξιωθεί. Θέλουμε να σπάσουμε το απόστημα της αδιαφορίας και της απλής διαχειριστικής λογικής. Το ψηφοδέλτιό μας είναι ενωτικό και εύκολα αποδεικνύεται, γιατί εμείς καλέσαμε όλους τους συναδέλφους που έχουν όρεξη και ζήλο για δουλειά να πλαισιώσουν τον συνδυασμό μας χωρίς διακρίσεις. Ο κ. Τσάμης είναι οκτώ χρόνια πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, άφησε το στίγμα του, έδωσε ό,τι είχε να δώσει. Άλλωστε ο ίδιος διατεινόταν εδώ και τέσσερα χρόνια ότι κουράστηκε-εμείς θα πούμε ότι κούρασε κιόλας-και ότι δεν θα κατέβαινε ξανά στις εκλογές σε καμία περίπτωση. Μάλιστα στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας τον περασμένο Ιούνιο ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι ξανά υποψήφιος. Δεν ξέρω τι μεσολάβησε και ξαφνικά από τον Σεπτέμβριο άρχισε να παίρνει τηλέφωνα κάποιους συναδέλφους της παρέας και να συγκροτεί ψηφοδέλτιο».
Επίσης πρόσθεσε για το άλλο ψηφοδέλτιο που ηγείται ο κ. Τσάμης, ότι δεν είναι ενωτικό γιατί μονοπωλεί το διοικητικό συμβούλιο με αγκυλώσεις, βάζοντας τους φίλους του. Προσωπικά πριν τέσσερα χρόνια στο ενιαίο ψηφοδέλτιο ήθελα να συμμετάσχω, αλλά με απέκλεισε χωρίς να μου εξηγήσει το «γιατί». Για μένα ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι να συμμετέχουν όσοι θέλουν».
Ο κ. Κωστάκης ανέφερε πως ο άλλος συνδυασμός έχει λάβει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Τσάμης δεν αποκήρυξε αυτή τη στήριξη. Αντιθέτως το δικό μας ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο και ακομμάτιστο, ούτε ζητήσαμε κομματικές ταυτότητες».
Μάλιστα αναφέρθηκε σε ένα παράδειγμα ενιαίου ψηφοδελτίου όπως ήταν το 2011 η «Ιατρική Ενότητα» που συνεργάστηκε με τον κ. Δραμητινό και εκείνη την τριετία ο σύλλογος δημιούργησε το ιατρείο αλληλεγγύης, τις εφημερίες πόλης, ενώ προώθησε και ζητήματα των γιατρών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το