Τοπικά

Χρήστος Μπουκώρος: Καθαρές κουβέντες για το λιμάνι του Βόλου

Από το πολιτικό γραφείο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:
Με αφορμή ανακοίνωση του Δήμου Βόλου και δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, οφείλω προς τους πολίτες του Βόλου και της Μαγνησίας ορισμένες επισημάνσεις:

1. Είναι ξεκάθαρη πολιτική επιλογή και προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης η αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας. Ορθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρόκειται για αναπτυξιακές υποδομές κορυφαίας σημασίας, οι οποίες δεν μπορούν να παραμένουν σε υπολειτουργία και να περιέρχονται σε αχρηστία. Η δική μας παράταξη και η σημερινή κυβέρνηση αξιοποίησαν τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και ήδη ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου. Λογικές του τύπου «το λιμάνι του Βόλου μπορεί να περιμένει» δεν ανταποκρίνονται στη δική μας πολιτική. Χόρτασε ο Βόλος από αποβιομηχάνιση και υπανάπτυξη. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες της Μαγνησίας παραμένουν στην ίδια γραμμή και ουδείς εκπονεί προσωπικές στρατηγικές.

2. Είναι άλλο ζήτημα η αξιοποίηση του εμπορικού λιμένος του Βόλου και άλλο ζήτημα τα συμφέροντα του Δήμου Βόλου, που συναρτώνται με την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στην πόλη. Από το 2016, σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου ότι χώροι, όπου δεν υφίστανται εμπορικές και λιμενικές δραστηριότητες, είναι ορθολογικό να παραχωρηθούν στην πόλη. Παραμένω σταθερά στη θέση αυτή. Άλλωστε, και στο παρελθόν έχουν παραχωρηθεί μεγάλα τμήματα της χερσαίας ζώνης στην περιοχή του Παλαιού Λιμεναρχείου, τα οποία αξιοποιήθηκαν για τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου. Δεν ζητάμε ως πόλη ούτε κάτι πρωτόγνωρο, ούτε κάτι παράλογο.

3. Δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε επιχειρηματικός – επενδυτικός όμιλος που θα ενδιαφερθεί για το λιμάνι του Βόλου θα εδράζει το ενδιαφέρον του στα τραπεζοκαθίσματα της παραλίας. Κατά συνέπεια, είναι ευθύνη και αρμοδιότητα του ΤΑΙΠΕΔ να υιοθετήσει το αίτημα της πόλης, προκειμένου αυτά τα τμήματα να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του Βόλου.

4. Η αφοσίωσή μου στις διεκδικήσεις της πόλης είναι δεδομένη, ανεξαρτήτως δημοτικής αρχής. Ο αγώνας, παρά τα εμπόδια που ορθώθηκαν, για την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον Δήμο Βόλου, η παρέμβασή μου από κοινού με τον δήμαρχο στον υπουργό Υποδομών για άμεση χρηματοδότηση των κόμβων, η διαρκής προσπάθεια για το έργο της ηλεκτροκίνησης, το οποίο ήδη υλοποιείται, το μεγάλο έργο της Βαμβακουργίας, που μαζί με τους συναδέλφους μου (Λιούπη, Μαραβέγια) διεκδίκησα σε υψηλότατο επίπεδο, ο διαρκής, πολύχρονος και ασυμβίβαστος αγώνας για την παραμονή του στρατοπέδου Γεωργούλα, είναι ορισμένες μόνο απτές αποδείξεις.

5. Δεν συνηθίζω ούτε να πανηγυρίζω, ούτε να μεταφέρω πληροφορίες. Ούτε να φωτογραφίζομαι χωρίς λόγο. Μιλώ δημόσια και γνωστοποιώ στους συμπολίτες μου τις παρεμβάσεις μου. Έτσι έγινε και με το λιμάνι του Βόλου. Γνωστοποίησα παρέμβασή μου στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ και ομιλία μου ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στην Ολομέλεια της Βουλής, παρουσία των αρμοδίων υπουργών. Για ποιους πανηγυρισμούς γίνεται λόγος; Απολύτως θεσμικά. Για τα συμφέροντα του τόπου μας.
Εν κατακλείδι, πιστεύω βαθύτατα ότι ο ρόλος όλων των αιρετών, όλων των βαθμίδων, είναι απολύτως διακριτός. Επιπλέον, είναι ηθική υποχρέωσή μας προς τους συμπολίτες μας, η διαρκής συνεργασία μας για το καλό και την ανάπτυξη του τόπου. Παραμένω σταθερά σε αυτή την ηθική δέσμευση, με στόχο την αξιοποίηση των τεραστίων δυνατότητων της Μαγνησίας. Αυτά, για να μιλάμε με καθαρές κουβέντες.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το