Ελλάδα

Χρυσοβελώνη: Εχουμε διαφορετικές θέσεις από το ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την θρησκεία και τα εθνικά μας θέματα

marina-xrusobeloni-660x300

«Δεν υπάρχει πρόβλημα κυβερνητικής συνοχής» σύμφωνα με την εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μετά τη μη ψήφιση, από βουλευτές του κόμματος, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το σύμφωνο συμβίωσης.

«Αυτή μας τη διαφοροποίηση την είχαμε προαναγγείλει, είχε γίνει αποδεκτή, όπως κι εμείς από τη δική μας πλευρά σεβόμαστε τη διαφορετική ιδεολογία, τις διαφορετικές θέσεις και απόψεις, που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα θέματα» είπε η κ Χρυσοβελώνη.

«Όταν ξεκίνησε αυτή η συνεργασία, είχε καταστεί σαφές στον πρωθυπουργό, ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι εμείς σε ορισμένα θέματα, που αφορούν τη θρησκεία, την Ορθοδοξία, τα εθνικά μας θέματα, ότι έχουμε διαφορετικές θέσεις, αρχές και αντιλήψεις, τις οποίες και θα υπερασπιστούμε. Αυτό έγινε αποδεκτό από τον πρωθυπουργό. Σε τέτοια θέματα, όταν μία συνεργασία ξεκινάει και είναι απολύτως ξεκάθαρη, όπως έγινε εν προκειμένω, δεν είναι κάτι το οποίο συνέβη ξαφνικά και αρχίσαμε να διαφοροποιούμαστε», εξήγησε το στέλεχος των ΑΝΕΛ,

Η κυρία Χρυσοβελώνη ξεκαθάρισε ότι  «αν  ρχίσουν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε άλλα θέματα, όπως είναι το ασφαλιστικό που έρχεται, όπως είναι το θέμα της φορολογίας των αγροτών, όπου αυτό θα είναι διαφοροποίηση στην ακολουθούμενη πολιτική, στην ακολουθούμενη κυρίως οικονομική πολιτική, τότε βεβαίως θα αρχίσει να υπάρχει πρόβλημα, προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Σε ό,τι αφορά τις διατάξεις του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης η κ Χρυσοβελώνη διατύπωσε την εκτίμηση- επικαλούμενη και την επαγγελματική της ιδιότητα ως δικηγόρου- ότι αφήνει ανοιχτή μία πόρτα για την υιοθεσία ανηλίκων από ομόφυλα ζευγάρια.

 Ερωτηθείσα, αν στα επόμενα κρίσιμα νομοσχέδια εκτιμά, ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης θα παραμείνει αρραγής, η κ Χρυσοβελώνη επισήμανε πως «είναι γεγονός ότι ο δρόμος δεν είναι εύκολος, είναι δύσβατος από δω και στο εξής»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το