Τοπικά

Χρηματοδότηση ιδεών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα

Διερευνητικές συναντήσεις με φοιτητές και ερευνητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο της προοπτικής χρηματοδότησης των επιχειρηματικών ιδεών τους πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Uni.Fund.
To Uni.Fund είναι ένα από τα νέα funds που δημιουργήθηκαν μέσω του Υπερταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών Equifund, στο λεγόμενο παράθυρο καινοτομίας για την υποστήριξη μεταφοράς τεχνολογίας και νεοφυών επιχειρήσεων σε πρώιμο στάδιο.

Παράλληλα χθες το απόγευμα μίλησαν σε φοιτητές και άλλους στο αμφιθέατρο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου για το πώς μπορούν να βρουν πηγές χρηματοδότησης οι επιχειρηματικές ιδέες.
Η χθεσινή εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ). Ο υπεύθυνος και καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών κ. Γιώργος Σταμπουλής επισήμανε πως «εδώ και περίπου ένα χρόνο υπάρχει ένα καινούριο πλαίσιο χρηματοδότησης των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσα από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχουν δημιουργηθεί νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα λεγόμενα Equifunds που συμμετέχουν σε νέα εγχειρήματα βάζοντας χρήματα για να ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις. Αυτές τις ημέρες φιλοξενούμε στο Πανεπιστήμιο το Uni.Fund που έχει τη μεγαλύτερη εγγύτητα στον ακαδημαϊκό χώρο και το οποίο βλέπει ομάδες με επιχειρηματικές ιδέες στο Πανεπιστήμιο».

Οι δύο εκπρόσωποι Uni.Fund κ.κ. Λαύκας Κωνσταντίνος και Πραματάρη Κατερίνα, ανέφεραν πως «στόχος του Uni.Fund είναι να βοηθήσει με χρηματοδότηση τις νεοφυείς επιχειρήσεις, όπως start-ups, spin-offs, που ξεκινούν από μια καινοτομία και θέλουν να την βγάλουν στην αγορά. Ήδη το Uni.Fund έχει ανακοινώσει την χρηματοδότηση επτά τέτοιων επιχειρήσεων πανελλαδικά. Εμείς συναντηθήκαμε με ομάδες φοιτητών και ερευνητών που θέλουν να στραφούν στην καινοτόμα επιχειρηματικότητα και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι. Γίνεται πολύ σημαντική δουλειά. Οι ιδέες βρίσκονται σε διάφορα επίπεδα ωριμότητας. Στη Μονάδα Καινοτομίας του Πανεπιστημίου γίνεται πολύ σωστή δουλειά, ώστε να καθοδηγηθούν οι φοιτητές στο επιχειρηματικό τους σχέδιο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το