Τοπικά

Χρηματοδότηση δύο έργων στη Σκόπελο από το Πράσινο Ταμείο

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, σε έκτακτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, αποφάσισε ομόφωνα την ένταξη δύο έργων του Δήμου Σκοπέλου, στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση» του χρηματοδοτικού προγράμματος «δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου». Οι δύο πράξεις που εγκρίθηκαν για τη Σκόπελο είναι η προμήθεια συστημάτων κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους κοινής χρήσης των ΟΤΑ με ποσό ένταξης 112.604 ευρώ και προμήθεια υλικών για την αναβάθμιση των δαπέδων σε προαύλειους χώρους σχολείων του Δήμου με ποσό ένταξης 51.429 ευρώ. Σημειώνεται ότι για την εκτέλεση των εν λόγω έργων απαραίτητη προϋπόθεση είναι η λήψη όλων των προβλεπόμενων αδειοδοτήσεων.
Σε έκτακτη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποδέχθηκε, με ομόφωνη απόφαση τους όρους για τη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.
Η Οικονομική Επιτροπή όρισε τον αντιδήμαρχο Αριστείδη Βούλγαρη ως υπεύθυνο για την επικοινωνία με το Πράσινο Ταμείο σε όλη τη διάρκεια της πράξης, ενώ εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Σταμάτη Περίσση να υπογράψει το Σύμφωνο αποδοχής όρων της απόφασης ένταξης της πράξης προς χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Συντήρηση δημοτικών πάρκων στη Σκιάθο
Στις 11.210,27 ευρώ ανέρχεται το ποσό στην τεχνική έκθεση για τη συντήρηση των δημοτικών πάρκων στη Σκιάθο και για την προμήθεια φυτών. Σύμφωνα με την έκθεση, η συντήρηση των κοινοχρήστων χώρων θα περιλαμβάνει κλάδεμα των δέντρων και θάμνων, διαμόρφωσης των χώρων, καθώς και φύτευση των φυτών που αναφέρονται στην έκθεση.
Ειδικότερα, η συντήρηση των πάρκων προϋπολογίζεται σε 2.306,4 ευρώ, ενώ θα γίνει προμήθεια λεβάντας, κυπαρισσιού, δενδρολίβανου, ελαίαγνου, τριανταφυλλιάς και μουριάς.

Στείρωση και φροντίδα αδέσποτων ζώων
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση για τη στείρωση και τη φροντίδα αδέσποτων ζώων, ο Δήμος Σκιάθου δεν διαθέτει κτηνίατρο στο προσωπικό του, αλλά ούτε και τις απαραίτητες εγκαταστάσεις. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητη η συνεργασία με ιδιώτη κτηνίατρο που θα διαθέσει και το ιατρείο του ώστε να μπορέσει να γίνει η στείρωση. Ο προϋπολογισμός προβλέπεται να ανέλθει στο ποσό των 13.955,36 ευρώ με ΦΠΑ και περιλαμβάνει: Τη στείρωση 100 θηλυκών και 62 αρσενικών γατών, τη στείρωση 10 θηλυκών και 5 αρσενικών σκύλων, αντιλυσσικά εμβόλια, αποπαρασιτώσεις, καθώς και την ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το