Τοπικά

Χρηματοδότηση 530.000 ευρώ θα ζητήσει ο δήμος Βόλου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την αποκατάσταση της οικίας Αδαμόπουλου

Χρηματοδότηση 530.000 ευρώ θα ζητήσει ο δήμος Βόλου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την «Αποκατάσταση και επανάχρηση οικίας Αδαμόπουλου – Δημιουργία Κέντρου Mελετών και Ερευνών “Τζόρτζιο ντε Κίρικο».
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας μέσω του Πράσινου Ταμείου καλεί τους δυνητικούς δικαιούχους να υποβάλουν τις προτάσεις τους προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας  «Αστική Αναζωογόνηση 2018» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος “Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2017-2018”. Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι Δήμοι της χώρας που έχουν τουλάχιστον έναν οικισμό με πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων και δεν υπέβαλαν προτάσεις στην πρώτη Πρόσκληση του Προγράμματος . Η προθεσμία υποβολής πρότασης λήγει στις 8 Οκτωβρίου.
Ο Δήμος Βόλου προτίθεται να υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης
Το φυσικό αντικείμενο θα περιλαμβάνει τις επεμβάσεις:
α) δομικής αποκατάστασης (φέρων οργανισμός, τοιχοποιίες, στέγη)
β) οικοδομικής αποκατάστασης (καθαιρέσεις, αποξηλώσεις, δάπεδα, οροφές, κλιμακοστάσια, θύρες, παράθυρα, επιχρίσματα, χρωματισμοί, ζωγραφικός διάκοσμος, μεταλλικά στοιχεία, κιγκλιδώματα, βοηθητικοί χώροι, χώροι υγιεινής, κουζίνα)
γ) προσαρμογής του κτιρίου στη νέα χρήση (εργασίες αποκατάστασης και επέκτασης βοηθητικού κτηρίου στην αυλή)
Στόχος είναι η αποκατάσταση και επανάχρηση ενός διατηρητέου δημοτικού κτιρίου για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την κάλυψη αναγκών εγκατάστασης κοινωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών συμβάλλοντας παράλληλα στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής. Συγκεκριμένα η αποκατάσταση – επανάχρηση της πρώην οικίας Αδαμόπουλου στοχεύει στη διαφύλαξη, στο μέγιστο βαθμό, όλων των χαρακτηριστικών της, ώστε να αναδεικνύεται η μεσοπολεμική αστική κατοικία και παράλληλα προτείνεται η διαμόρφωσή του σε Κέντρο Μελετών και Ερευνών ″Τζόρτζιο ντε Κίρικο″ το οποίο θα φιλοξενεί δράσεις όπως εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το υπάρχον Ίδρυμα ″Τζόρτζιο ντε Κίρικο″.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το