Τοπικά

Χρηματοδότηση 5,3 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα “Τρίτσης” για την κατασκευή δικτύου ακαθάρτων στα Λεχώνια

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, το έργο “Κατασκευή Δικτύου Ακαθάρτων στις Δ.Ε. Ανω Λεχωνίων και Κάτω Λεχωνίων” με προϋπολογισμό 5.340.000 €, εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

– την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Άνω και Κάτω Λεχωνίων και την κατασκευή των αγωγών μεταφοράς στο αντλιοστάσιο αποχέτευσης των οικισμών, – την κατασκευή του αντλιοστάσιου αποχέτευσης και του δίδυμου αγωγού μεταφοράς των λυμάτων στο υφιστάμενο ανλιοστάσιο αποχέτευσης ακαθάρτων της Αγριάς που βρίσκεται στο χώρο του ΟΣΕ και το οποίο από την κατασκευή του είχε προβλεφθεί να έχει τη δυνατότητα παραλαβής και των λυμάτων των Λεχωνίων.

Για το έργο της αποχέτευσης των Λεχωνίων, το οποίο θα δημοπρατηθεί μέσω δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού, αναμένεται η συνομολόγηση της σύμβασης το Φθινόπωρο του 2021 και η ολοκλήρωσή του στα μέσα του 2023.

Με το έργο αυτό, ο πληθυσμός του Δήμου Βόλου ο οποίος συνδέεται με δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, ανέρχεται στο 95% του συνολικού πληθυσμού και αυτό καθιστά την πόλη μας και την ΔΕΥΑΜΒ, πρωτοπόρα στη χώρα μας στον τομέα της συλλογής των λυμάτων με κλειστά σύγχρονα δίκτυα και επομένως πρωτοπόρα στην προστασία του περιβάλλοντος και του υπόγειου υδροφορέα, από την ανεξέλεγκτη διάθεση των οικιακών λυμάτων.

Το έργο της αποχέτευσης των Λεχωνίων, έχει ήδη προβλεφθεί στην ήδη κατασκευαζόμενη επέκταση των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων και επομένως σχεδόν το σύνολο της ακτογραμμής του Δήμου Βόλου, απαλλάσσεται από την ανθρώπινη ρύπανση, αποδίδοντας στον πολίτη την ποικιλία χρήσεων της θάλασσας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, αυτό το γεγονός, δημιουργεί νέες καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης, ιδιαίτερα στους απασχολούμενους στον κύκλο των δραστηριοτήτων του τουρισμού. Κατά την κατασκευή του έργου, θα δημιουργηθούν 100 προσωρινές θέσεις εργασίας και 20 μόνιμες και από αυτή την άποψη η ανάπτυξη και υλοποίηση του μεγάλου, ώριμου, ρεαλιστικού και με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις Τεχνικού Προγράμματος της υπηρεσίας, καθιστά την ΔΕΥΑΜΒ, αποφασιστικό παράγοντα ανάπτυξης της πόλης μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το