Τοπικά

Χρηματοδότηση 2 εκ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών εξασφάλισε ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου 

Σε προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αναμένεται να προχωρήσει ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, ο οποίος έλαβε από το υπουργείο Υποδομών χρηματοδότηση 2.000.000 ευρώ για τις αποκαταστάσεις των ζημιών εντός των οικισμών οι οποίες προκλήθηκαν πέρυσι από τη μεγάλη πλημμύρα.
Ήταν ακριβώς πριν ένα χρόνο, όταν το Ανατολικό Πήλιο υπέστη μεγάλες ζημιές στις υποδομές του από τη μεγάλη πλημμύρα. Δρόμοι καταστράφηκαν, σπίτια πλημμύρισαν και κρίθηκαν ακατάλληλα, υποδομές επλήγησαν.

Λίγες μέρες μετά μετέβη στην περιοχή ο υπουργός υποδομών κ. Σπίρτζης ο οποίος δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση των ζημιών και ότι ουσιαστικά το υπουργείο θα τα αναλάμβανε όλα. Ακολούθησε η επίσκεψη επιστημονικών επιτροπών που μελέτησαν τα προβλήματα και συνέταξαν μελέτες.
Ο Δήμος ανέμενε από το υπουργείο Υποδομών τη συμβασιοποίηση των έργων, καθώς οι μελέτες είχαν ολοκληρωθεί.
Ο καιρός περνούσε και τελικά πριν λίγες ημέρες το υπουργείο Υποδομών χρηματοδότησε τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου με το ποσό των 2.000.000 ευρώ, προκειμένου να κάνει τις παρεμβάσεις στους δρόμους εντός των οικισμών και των χωριών.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης μιλώντας χθες στη ραδιοφωνική εκπομπή «Θεσσαλία παντού» του 9,86 επισήμανε πως «από πέρσι είχε συμφωνηθεί ένα μέρος των έργων να το κάνει η Περιφέρεια που ήδη το πράττει δίνοντας έμφαση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Παράλληλα είχε συμφωνηθεί το υπουργείο Υποδομών να αναλάβει τις εργασίες που αφορούσαν τους δρόμους εντός των οικισμών και αυτούς που είναι κάθετοι προς τις παραλίες. Δυστυχώς υπήρξε μια καθυστέρηση στην υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων και πριν λίγες ημέρες μας ήρθε από το υπουργείο μια χρηματοδότηση αξίας 2.000.000 ευρώ. Θα πρέπει εμείς ως Δήμος να δημοπρατήσουμε τα έργα, ώστε μέχρι το καλοκαίρι να είναι έτοιμα. Βέβαια, επειδή δεν έχουμε διαχειριστική επάρκεια ως τεχνική υπηρεσία, πρέπει να προχωρήσουμε σε προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια και τον Δήμο Βόλου. Εμείς θα ζητήσουμε για ακόμη μια φορά τη βοήθεια της Περιφέρειας η οποία μας βοηθά στον υπέρτατο βαθμό με σκοπό να κερδηθεί χρόνος».

Ζημιές
Στο μεταξύ, νέες ζημιές υπέστη το αλιευτικό καταφύγιο του Χορευτού από την μεγάλη θαλασσοταραχή των τελευταίων ημερών. «Η τρικυμία που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες ήταν πολύ μεγάλη, σπάνια. Ενδεικτικά ο παραλιακός δρόμος στο Χορευτό γέμισε με πέτρες. Στα χωριά το ύψος του χιονιού φτάνει κατά μέσο όρο στο μισό μέτρο» δήλωσε ο κ. Κουτσάφτης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το