Τοπικά

Χρηματοδότηση 2,8 εκ. ευρώ για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου και την ανάπλαση εισόδων στον Δήμο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού έλαβε εγκρίσεις για τη χρηματοδότηση δύο νέων έργων, τα οποία πρόκειται να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.
Το πρώτο με τίτλο «Ανάπλαση εισόδων & παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων στα ανατολικά της πόλης του Αλμυρού», αφορά στην ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων των οδών Βασιλέως Παύλου, Παύλου Μελά και Αγίου Τρύφωνος, κοινόχρηστων χώρων πέριξ του 3ου Δημοτικού Σχολείου και της περιοχής της νότιας εισόδου της πόλης του Αλμυρού, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 1.200.000€. Πρόκειται για ένα έργο ασφάλειας, που αναμορφώνει την εικόνα της πόλης και παράλληλα εξυπηρετεί την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, καθώς τοποθετούνται ειδικά πλακίδια και δημιουργούνται οδηγοί όδευσης τυφλών και ράμπες ΑΜΕΑ για την εύκολη μετακίνησή τους από και προς τις ασφαλτοστρωμένες οδούς. Επιπλέον τοποθετούνται κάδοι απορριμμάτων και νέα φωτιστικά σώματα.

Το δεύτερο αφορά στη δημιουργία «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Αλμυρού», προϋπολογισμού 1.654.334,00€, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΠΑνΕΚ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού. Το έργο αυτό στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου του Αλμυρού. Πρόκειται για το μοναδικό έργο στον Ν. Μαγνησίας και το δεύτερο σε όλη τη Θεσσαλία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το