Τοπικά

Χρηματοδότηση 1 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια γα την επέκταση δρόμων στο κέντρο του Βόλου

Στη χρηματοδότηση τριών νέων έργων στο Δήμο Βόλου συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την έγκριση που δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για την ένταξη των έργων στο πλαίσιο της Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου συνολικού προϋπολογισμού 15,2 εκ. ευρώ.
Η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου εγκρίθηκε με συνολικό προϋπολογισμό 15.130.000 € εκ των οποίων τα 12.445.000 € αφορούν σε δράσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και τα 2.685.000 € σε δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ).
Τα τρία νέα έργα που εντάσσονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για το Βόλο είναι τα εξής:
1. Επέκταση δικτύου πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στον κεντρικό αστικό ιστό του Δήμου Βόλου , π/υ 1.085.000 €
2. Διαμόρφωση δημοτικού χώρου στη συμβολή των οδών Μαιάνδρου και Καισαρείας π/υ 108.000 €
3. Ενιαοποίηση συστημάτων κοινωνικής υποστήριξης και βελτίωση της προσβασιμότητας στο Πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου  π/υ 51.000 €

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:
«Προχωράμε στην χρηματοδότηση τριών νέων έργων στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πρόγραμμα ανάπτυξης, που ταυτόχρονα αναμορφώνει και την πόλη.
Είναι ένα στρατηγικό σχέδιο που περιλαμβάνει όλους τους στόχους της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης σύμφωνα με τις αρχές και τις διαδικασίες, τους νόμους και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ταυτόχρονα δίνουμε λύση σε πάγια προβλήματα του Βόλου.
Χρηματοδοτούμε τη δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατοδρόμων στο κέντρο της πόλης που ενώνουν και τη Νέα Ιωνία, πεζοδρομήσεις και πεζοδρόμια.
Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε να δώσουμε μια άλλη δυναμική στην πόλη του Βόλου και οπωσδήποτε και στον Τομέα Παρέμβασης που έχει κάνει ο Δήμος. Με συνεργασίες και συνέργειες με το Δήμο Βόλου ενισχύουμε την αναπτυξιακή προοπτική. Συνεργαζόμαστε με στρατηγική για να κερδίσουμε το μέλλον της πόλης και εργαζόμαστε καθημερινά με πυξίδα των ανθρώπων. Πρόκειται για έργα ουσίας και χρήσιμα που διεισδύουν στις επιθυμίες των πολιτών του Βόλου και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και προοπτικές».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το