Οικονομία

Χρηματιστήριο: Ποδαρικό στο 2015 με «βουτιά» άνω του 5%

χρηματιστήριο

Πτωτικά  κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο μετά την αναζωπύρωση των φημολογιών περί Grexit, ωστόσο ο τζίρος παραμένει χαμηλός. Ο Γενικός Δείκτης κινείται με πτώση 5,16% στις 793,08 μονάδες ενώ ο Δείκτης Ftse25 χάνει 5,36% στις 253,70 μονάδες. Η απόδοση του τριετούς ελληνικού ομολόγου έχει εκτοξευτεί στο 13,32%. H απόδοση του ελληνικού 10ετούς βρίσκεται στο 9,5%. Το παράγωγο συμβόλαιο του FTSE 25 βρίσκεται σε discount στις 247 μονάδες .
Οι συνολικές συναλλαγές έχουν φθάσει στα 38  εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 3 εκατ. ευρώ είναι πακέτα σε Τιτάνα και Αlpha Bank. Τις απώλειες οδηγεί ο τραπεζικός δείκτης ο οποίος χάνει 6,6% κάτω από τις 70 μονάδες, έχοντας υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα που είχε βρεθεί το 1987, δηλαδή πριν από 27 χρόνια.
Το σαββατοκύριακο το δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel έκανε λόγο για την πρόθεση του Βερολίνου να αφήσουν την Ελλάδα να βγει από το ευρώ εάν η νέα ακυβέρνηση εγκαταλείψει τις πολιτικές λιτότητας. Αν και τα δημοσιεύματα, που ξεκίνησαν απ’ το Spiegel, διαψεύδονται επισήμως απ’ την Καγκελαρία, εν τούτοις είναι σήμερα στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών αλλά και των οικονομικών δικτύων που τα προβάλουν στις κύριες ειδήσεις της ημέρας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής της Κυριακής” η ΕΚΤ είναι σε επαγρύπνηση προκειμένου να μην υπάρξει έλλειψη ρευστότητας στην Ελλάδα και ότι την προσεχή Πέμπτη στη συνεδρίαση της ΕΚΤ αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα.Στον απόηχο αυτό, οι χρηματιστηριακοί αναλυτές, περιμένουν αυξημένη μεταβλητότητα και πτωτική κίνηση σήμερα στο ΧΑ.

Πηγή:protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το