Τοπικά

Χρειάζονται συντήρηση οι ξύλινες πεζογέφυρες του Κραυσίδωνα – Διαμαρτύρονται οι περίοικοι για την κατάστασή τους

Κατασκευάστηκαν πριν χρόνια και η συντήρησή τους είναι πλημμελής, ενώ όποια συντήρηση έχει γίνει μέχρι σήμερα οφείλεται κυρίως στις πολλές διαμαρτυρίες περιοίκων για την κατάσταση και την επικινδυνότητά τους. Ο λόγος για τις ξύλινες τοξωτές πεζογέφυρες που έχουν τοποθετηθεί στον χείμαρρο Κραυσίδωνα για να εξυπηρετούν τους πεζούς, συνδέοντας έτσι τον Βόλο με τη Νέα Ιωνία.


Πέντε ξύλινες τοξωτές πεζογέφυρες είχαν κατασκευαστεί πριν αρκετά χρόνια για την εξυπηρέτηση των πεζών και των περιοίκων της Ζάχου και της Καραμπατζάκη ή της Αλαμάνας, ώστε να μπορούν να μετακινούνται από Βόλο προς Νέα Ιωνία και αντίστροφα. Η μία είναι στο ύψος της Στρ. Μακρυγιάννη, η άλλη ανάμεσα σε Αναπαύσεως και λεωφόρο Ειρήνης, η τρίτη ανάμεσα σε λεωφόρο Ειρήνης και Παπαδιαμάντη, η τέταρτη στο ύψος της Αγίων Αναργύρων και η τελευταία στο ύψος των Πολυτεχνικών Σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Η πεζογέφυρα στη Στρ. Μακρυγιάννη συντηρήθηκε πρόσφατα και έγιναν οι απαραίτητες εργασίες, αφού η «Θ» είχε επισημάνει ουκ ολίγες φορές την επικινδυνότητά της, ενώ οι άλλες δύο ανάμεσα σε Αναπαύσεως και λεωφόρο Ειρήνης και σε λεωφόρο Ειρήνης και Παπαδιαμάντη βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Η ξύλινη τοξωτή πεζογέφυρα στο ύψος της οδού Αγίων Αναργύρων, που ενώνει την ομώνυμη συνοικία με τη Ζάχου, παραμένει ερμητικά κλειστή για τους πεζούς πάρα πολλούς μήνες με τα σημάδια εγκατάλειψης και επικινδυνότητας να είναι ορατά.

Περίοικοι διαμαρτύρονται για το πολύμηνο κλείσιμο της πεζογέφυρας και επισημαίνουν ότι στις διαμαρτυρίες τους πριν πολύ καιρό για την επικινδυνότητα της πεζογέφυρας και πως αυτή χρειάζεται επειγόντως επισκευή και συντήρηση, οι αρμόδιες υπηρεσίες προτίμησαν να τοποθετήσουν κάγκελα και να απαγορεύσουν τη διέλευση.


«Πρέπει να δοθεί μία λύση. Ηλικιωμένοι αναγκάζονται να κάνουν ολόκληρο γύρο για να πάνε από τη μία μεριά του χειμάρρου στην άλλη. Πρέπει να περάσουν είτε από την τσιμεντένια γέφυρα στη Νεαπόλεως είτε ακόμη χειρότερα από αυτή της Κωλλέτη. Πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και τις ημέρες που γίνεται λαϊκή στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων» σημείωσε περίοικος.


Άθλια η κατάσταση, με τα σημάδια της μη συντήρησης να είναι εμφανή, στην ξύλινη τοξωτή πεζογέφυρα στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κοντά στην εκβολή του Κραυσίδωνα.
Ξύλα στο πάτωμα είναι σάπια, λείπουν ξύλινα προστατευτικά και εξέχουν καρφιά, όταν από την πεζογέφυρα περνά ο ποδηλατόδρομος και διέρχονται καθημερινά δεκάδες άτομα και κυρίως φοιτητές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το