Αθλητισμός

Χρ. Βολικάκης για το Ευρωπαϊκό ποδηλασίας πίστας: “Αισιοδοξούμε για μετάλλιο”

Στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, τα μέλη της Εθνικής ομάδας ποδηλασίας πίστας είναι έτοιμα να μπουν στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που αρχίζει σήμερα Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Τρεις από τους έξι αθλητές που εκπροσωπούν την Ελλάδα είναι Βολιώτες. Ο λόγος για τους Χρήστο Βολικάκη, Ζαφείρη Βολικάκη, Σωτήρη Μπρέτα του Π.Ο. Βόλος, ενώ οι υπόλοιποι είναι ο Κωνσταντίνος Λιβανός του Τάλου Χανίων, ο Γιάννης Καλογερόπουλος του Π.Ο. Πατρών και η Αργυρώ Μηλάκη του Άτλαντα Ρεθύμνου.
Με αφορμή την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μίλησε στην ιστοσελίδα sports3.gr και τον Δημήτρη Ντζάνη ο Χρήστος Βολικάκης. Ο 32χρονος πρωταθλητής τόνισε πως υπάρχουν προσδοκίες για την κατάκτηση μεταλλίου, ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας. Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
Για τις προσδοκίες που υπάρχουν για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Προσπαθήσαμε, όσο επέτρεπαν οι συνθήκες, να ετοιμαστούμε για μια τέτοια διοργάνωση που αγγίζει σε βαρύτητα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι προσδοκίες μας είναι να φθάσουμε σε κάποιο μετάλλιο χωρίς να έχουμε εικόνα της κατάστασης στην οποία είναι η αντίπαλοί μας. Ωστόσο αισιοδοξούμε».

Για το πώς θα επηρεάσει την ποδηλασία πίστας το νέο λοκντάουν: «Το νέο λοκντάουν είναι ηλίου φαεινότερο ότι άμεσα θα επηρεάσει το αγώνισμά μας στην Ελλάδα. Ήδη αυτή τη στιγμή είναι κλειστό το μοναδικό ποδηλατοδρόμιο, αυτό του ΟΑΚΑ.Βεβαίως δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς γιατί είμαστε όλοι κάτω από την ίδια στέγη, χωρίς να υπάρχουν εξαιρέσεις. Οι συνέπειες θα φανούν όσο θα υπάρχει απαγόρευση για προπόνηση και όσο θα μαζεύει το κουβάρι του χρόνου πλησιάζοντας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Η επαφή με το στάδιο κάτω από τέτοιες συνθήκες θα λιγοστεύει, σαν φυσική συνέπεια των απαγορεύσεων και θα είμαστε τυχεροί αν θα μπορούμε να βγούμε στο δρόμο σαν ομάδα, γιατί προς στιγμή υπάρχει η δέσμευση των δύο ατόμων. Είμαστε υποχρεωμένοι να το ξεπεράσουμε και να αντιστρέψουμε τις δυσκολίες».

Για το πώς είναι η κατάσταση στη Φιλιππούπολη εν μέσω πανδημίας: «Η κατάσταση εδώ είναι χειρότερη από ό,τι στην πατρίδα μας. Υπάρχουν περιορισμοί, δυσκολία στις μετακινήσεις και προπόνηση τυποποιημένη (αποστάσεις, αντισηπτικά, μάσκα εκτός προπόνησης), γενικά μια ατμόσφαιρα που δεν σε εμπνέει, όπως άλλες φορές, ότι συμμετέχεις σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει λάβει όλα τα μέτρα και εφαρμόζονται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Πιστεύουμε κι ευχόμαστε να πάνε όλα καλά».

Για το πόσο δύσκολο είναι να μπουν οι αθλητές ξανά σε νέα Ολυμπιακή προετοιμασία: «Δεν ξέρουμε καν πώς και πότε θα ξεκινήσει η νέα Ολυμπιακή προετοιμασία. Αν θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε σε ηπείρους για τα παγκόσμια κύπελλα ή για άλλους αγώνες, αντί των κυπέλλων. Φαντάζει σοβαρό εμπόδιο και επικίνδυνο αν σκεφτούμε ότι πρέπει να νικήσουμε κι έναν επιπλέον αμείλικτο αντίπαλο και να τον αφήσουμε μακριά μας. Αυτόν τον ιό της πανδημίας».

Για το αν ανησυχεί ότι μπορεί να υπάρξει εκ νέου πρόβλημα με την τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων: «Ανησυχούμε όλοι και μάλιστα πολύ σοβαρά. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως θα οδηγηθούν εκεί τα πράγματα. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό, γιατί στην ουσία θα λείψει η μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη.Το παρήγορο μπορεί να είναι ένα εμβόλιο που θα περιορίσει τις απώλειες και θα ελαχιστοποιήσει την επικινδυνότητα. Η κάθε παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι όνειρο ζωής για τον αθλητή και δεν πρέπει να σταματάμε ποτέ να κάνουμε όνειρα. Θετική σκέψη, λοιπόν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το