Τοπικά

Χρ. Τριαντόπουλος: Στήριξη αγροτών μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα – Την Πέμπτη ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ στη Ν.Αγχίαλο

Τις αγροτικές περιοχές της Νέας Αγχιάλου και του Κροκίου που επλήγησαν από την κακοκαιρία επισκέφτηκε σήμερα μαζί με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος είχε, επίσης, επαφές με τοπικούς παραγωγούς και πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Στη συνέχεια, ο κ. Τριαντόπουλος προέβη σε μία σύντομη αποτίμηση, δηλώνοντας τα εξής:
«Σήμερα, επισκεφτήκαμε με το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ τις πληγείσες -από την πρόσφατη κακοκαιρία- αγροτικές περιοχές της Νέας Αγχιάλου, αλλά και αυτές του Κροκίου Αλμυρού, μαζί με τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί είχαμε συνάντηση στο Δράγνειο Δημαρχιακό Μέγαρο Νέας Αγχιάλου με τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Καπουρνιώτη, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου, κ. Ιωάννη Κίτσιο, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μικροθηβών, κ. Νίκο Σταφυλοπάτη και τον επόπτη του ΕΛΓΑ κ. Σπύρο Σπυρόπουλο.

Στη συνέχεια, μετά την εκτενή συζήτηση με αγρότες και παραγωγούς στη Νέα Αγχίαλο, ακολούθησε επιτόπια καταγραφή των ζημιών στην περιοχή από τον ΕΛΓΑ, η ανταπόκριση του οποίου -αξίζει να σημειωθεί- είναι υποδειγματική, λαμβάνοντας υπόψη την έντονη ανησυχία των παραγωγών της περιοχής, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι καταστροφές σε αμπέλια, ελαιώνες, αμυγδαλιές και άλλες καλλιέργειες είναι σημαντικές.
Κατά τη διάρκεια της ‘αυτοψίας’ στην περιοχή, είχαμε λεπτομερή και εποικοδομητική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, καθώς και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η προβλεπόμενη διαδικασία θα προχωρήσει -όπως σε κάθε περίπτωση- με ταχύτητα, ώστε να στηριχθούν οι αγρότες και παραγωγοί της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο συνεργασίας κανονίστηκε την Πέμπτη, 13 Αυγούστου, να επισκεφτεί τη Νέα Αγχίαλο ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Νίκος Δούκας. Οι προβλεπόμενες ενέργειες, συνεπώς, συνεχίζονται μέσα σε ένα περιβάλλον στενής συνεργασίας και επικοινωνίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ενδιαφερόμενους, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω. Και συνεχίζουμε…»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το