Τοπικά

Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρά το ΣΔΙΤ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Eνδιαφέρονται επτά επενδυτικά σχήματα

Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον υπήρξε την Πέμπτη 16 Ιουλίου, για το έργο ΣΔΙΤ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις φοιτητικές εστίες και εγκαταστάσεις σε Βόλο και Λαμία. Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ κ. Νίκος Μαντζούφας, επτά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον, τα οποία είναι: Ακτωρ Παραχωρήσεις, Μυτιληναίος – Ατεσε, Γεκ Τερνα, Αβαξ, Αρχιροδον, Ιντρακατ και Θεμελη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε ότι: «Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, οι μεταρρυθμίσεις και η διαμόρφωση συνθηκών για επενδύσεις και πρόοδο συνεχίζονται. Ολοκληρώθηκε, λοιπόν, σήμερα η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο «υλοποίηση φοιτητικών εστιών και λοιπών εκπαιδευτικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων σε Βόλο και Λαμία». Ένα έργο που έχει αποφασιστεί να κατασκευαστεί με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ. Σήμερα, λοιπόν, η εν λόγω διαδικασία είχε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς επτά (7) επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το έργο ΣΔΙΤ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για φοιτητικές εστίες και εγκαταστάσεις σε Βόλο και Λαμία. Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη που υποδηλώνει ότι η προώθηση και ολοκλήρωση του εν λόγω έργου είναι βέβαιη, όπως και οι θετικές επιπτώσεις αυτού στην ευρύτερη περιοχή. Θερμές ευχαριστίες στο Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα. Και συνεχίζουμε.»

Ως προς τα επόμενα βήματα της διαδικασίας, εκτιμάται ότι έως τον Σεπτέμβριο θα επιλεγούν οι έξι καλύτερες προσφορές, προκειμένου να ξεκινήσει ανταγωνιστικός διάλογος για τον καθορισμό των λεπτομερειών του έργου. Μέχρι το καλοκαίρι του 2021 αναμένεται να έχει επιλεχθεί ο ανάδοχος, ώστε σε 2-3 έτη από τότε να έχει ολοκληρωθεί και η κατασκευή του έργου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το