Τοπικά

Χρ. Τριαντόπουλος: Μέτρα της κυβέρνησης για ενίσχυση των επιχειρήσεων

Στις κινήσεις και τα μέτρα στα οποία έχει προχωρήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας μέσω της αύξησης της ρευστότητας στις επιχειρήσεις, αναφέρθηκε χθες ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος μετά τη σύσκεψη που είχε στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ.
«Στο υπουργείο Οικονομικών, προσπαθούμε από την πρώτη στιγμή να αναλύουμε σε βάθος την κατάσταση στην ελληνική οικονομία. Να δούμε τα αποτελέσματα του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους και να επιστρατεύουμε μέτρα. Ένα από τα μέτρα που «έκλεισε» την Παρασκευή είναι αυτό της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που αφορά μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ακόμα και όταν δεν έχουν εργαζόμενους, αρκεί να έχουν ταμειακή μηχανή» δήλωσε ο κ. Τριαντόπουλος.

Ο γενικός γραμματέας σημείωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία στοιχεία έτσι ώστε στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα να αρχίσει το χρήμα να πέφτει στις επιχειρήσεις για να ενισχύσει τη ρευστότητά τους ενώ πρόσθεσε πως παράλληλα θεσμοθετείται το πλαίσιο για τις μικροχρηματοδοτήσεις.
Όπως ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος, πρόκειται για μικρά δάνεια που θα μπορούν να λαμβάνουν από αντίστοιχα σχήματα οι επιχειρήσεις, ενώ για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων υπάρχει αναστολή στις φορολογικές τους υποχρεώσεις κατά την πρώτη φάση.
Επίσης θα θεσμοθετηθούν δόσεις για τον όγκο των αναβαλλόμενων φόρων που έχουν συσσωρευτεί στο τέλος του καλοκαιριού για τις επιχειρήσεις από το 2021. Όπως δήλωσε, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να πληρώσουν από το 2021 με δώδεκα άτοκες δόσεις ή και με 24 με χαμηλό επιτόκιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το