Τοπικά

Χρ. Τριαντόπουλος: Με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση ανάθεσης της υλοποίησης, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στη Γενική Γραμματεία Υποδομών, μεταξύ άλλων, του έργου ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.

«Πρόκειται για ένα βήμα προς τα εμπρός για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου της πόλης . Η σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε εντάσσεται στον ευρύτερο προγραμματισμό των εμπλεκόμενων Υπουργείων για την ανέγερση, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, νέων δικαστικών μεγάρων στη χώρα. Η επιλογή της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα είναι η πλέον ενδεδειγμένη, καθώς θα οδηγήσει στην ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου. Πρόκειται για μία εξέλιξη επί της οποίας συνεργαζόμαστε, όλη την τελευταία περίοδο με τους συναδέλφους, από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετά βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε το εν λόγω εγχείρημα να αρχίζει να ωριμάζει. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχιστεί η συνεργασία τόσο με τα αρμόδια Υπουργεία, όσο και με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, αλλά και φορείς, για να προχωρήσει η ωρίμανση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, αλλά και περαιτέρω διαστάσεις αυτού. Μια από αυτές, φυσικά, είναι και η αξιοποίηση του σημερινού Δικαστικού Μεγάρου, το οποίο και έχει αρκετές προοπτικές. Συνεχίζουμε, λοιπόν, με γενικό στόχο να δημιουργηθούν στην πόλη του Βόλου υποδομές που θα ανταποκρίνονται στα σύγχρονα δεδομένα της εποχής μας, θα ικανοποιούν πλήρως τις ανάγκες τόσο των εργαζομένων και λειτουργών, όσο και των πολιτών και, φυσικά, θα έχουν ένα ευρύτερο θετικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα στην περιοχή της Μαγνησίας», δηλώνει σχετικά ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Στην απόφαση αναφέρεται, επίσης, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων και η ΚΤΥΠ ΑΕ θα συμμετέχουν στις σχετικές διαδικασίες, παρέχοντας όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στη Διεύθυνση Κτηριακών Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το