Τοπικά

Χρ. Τριαντόπουλος: Λύση στο πρόβλημα των αναδρομικών ποσών συντάξεων προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών

Το Υπουργείο Οικονομικών, με δελτίο τύπου, ανακοίνωσε την προώθηση νομοθετικής πρωτοβουλίας για την επίλυση του προβλήματος που προέκυψε την τελευταία περίοδο με τη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων.
Στην εξέλιξη αυτή αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημειώνοντας ότι “σε συνέχεια επικοινωνίας που είχαμε με πολλούς συμπολίτες μας -συνταξιούχους- την τελευταία περίοδο για το πρόβλημα που προκλήθηκε με τα αναδρομικά ποσών συντάξεων, είναι σημαντικό να ενημερωθούν ότι το Υπουργείο Οικονομικών προωθεί νομοθετική πρωτοβουλία για να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τα αναδρομικά ποσά συντάξεων, για τα οποία οι συνταξιούχοι κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που, όπως ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο Υφυπουργό Απ. Βεσυρόπουλο, θα περιλαμβάνει (α) τη δυνατότητα να διορθωθούν τα εκκαθαριστικά, και (β) τη μείωση των επιβαλλόμενων προσαυξήσεων στους συνταξιούχους, που έλαβαν καθυστερημένα την πρώτη τους σύνταξη, για τα μη δηλωθέντα αναδρομικά τους, ενώ (γ) θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να μην επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα. Προχωράμε, πάντα κοντά στον πολίτη.”

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το