Τοπικά

Χρ. Τριαντόπουλος: Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν

 

Το Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022, κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, επισκέφτηκε την περιοχή του Αλμυρού για την παρακολούθηση της πορείας των έργων που δρομολογήθηκαν μετά τη θεομηνία «Ιανός», στο πλαίσιο και του πρόσφατου έντονου καιρικού φαινομένου (κακοκαιρία «Διομήδης»). Το κλιμάκιο, το οποίο αποτελούνταν από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, και τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, κ. Νίκο Κουλοχέρη, συνόδευσαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, τοπικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες και, φυσικά, ο Δήμαρχος Αλμυρού, κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.
Ειδικότερα, η επίσκεψη επικεντρώθηκε σε σημαντικά έργα που έχουν δρομολογηθεί και ολοκληρώνονται, όπως οι δύο γέφυρες στο Αϊδίνι, όπου η μία έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη προχωρά ώστε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους -σύμφωνα και με την ενημέρωση των αρμοδίων- να παραδοθεί σε κυκλοφορία, με το μέλημα -φυσικά- να είναι να παραδοθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Παράλληλα, το κυβερνητικό κλιμάκιο βρέθηκε στη νέα, επίσης, γέφυρα που κατασκευάστηκε στον δρόμο προς τις λίμνες Ζερέλια, διευκολύνοντας σημαντικά τους αγρότες, αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και βελτιώνοντας τον δρόμο πρόσβασης προς ένα μέρος σημαντικού ενδιαφέροντος. Τέλος, ακολούθησε σύσκεψη εργασίας για την ευρύτερη πορεία των έργων που έχουν δρομολογηθεί και προχωρούν την τελευταία περίοδο, καθώς και για νέες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται, λαμβάνοντας υπόψη και τα ζητήματα που προέκυψαν και αναδείχθηκαν από την πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης στον Αλμυρό, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση, την επομένη της θεομηνίας ‘Ιανός’, προχώρησε σε σύντομο χρόνο σε σημαντική έκτακτη χρηματοδότηση προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για να προχωρήσουν στα απαραίτητα έργα αποκατάστασης και βελτίωσης υποδομών και δικτύων. Έργα που έχουν ολοκληρωθεί, έργα που προχωρούν, έργα που δρομολογούνται. Έργα που έδειξαν αντοχές και συνέβαλαν θετικά, ώστε παρά τη μεγάλη πίεση σε υποδομές και δίκτυα από τη σφοδρή κακοκαιρία και τη σημαντική πίεση για πλημμυρικά φαινόμενα, αποφεύχθηκαν -σε ένα πλαίσιο συντονισμού όλων των εμπλεκομένων- δυσάρεστες καταστάσεις όπως με τη θεομηνία ‘Ιανος’. Η στήριξη της Κυβέρνησης και τώρα, όπως και τότε, είναι δεδομένη, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους, εμπλουτίζοντας τα τρέχοντα έργα και με νέες παρεμβάσεις όπου χρειαστεί. Και συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση».
Τέλος, σημειώνεται ότι το κυβερνητικό κλιμάκιο συνόδευσαν και συνεργάτες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας της Μαγνησίας.

Χρ. Τριαντόπουλος: Επίσκεψη στη Φλώρινα για τον πρόσφατο σεισμό και συντονισμός δράσεων

Το Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022, κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, και με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, επισκέφθηκε τη χιονισμένη Φλώρινα, η οποία προ ημερών είχε πληγεί από ισχυρό σεισμό. Το κυβερνητικό κλιμάκιο βρέθηκε στο πεδίο και επισκέφτηκε κτίρια με ζημιές, τόσο ιδιωτικά, όσο και δημόσια, ενώ ακολούθησε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας σύσκεψη συντονισμού με όλους τους εμπλεκόμενους αυτοδιοικητικούς, υπηρεσιακούς και παραγωγικούς παράγοντες της περιοχής, ώστε να δρομολογηθεί η εφαρμογή των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης.
Αναφορικά με την επίσκεψη στη σεισμόπληκτη Φλώρινα, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, υπογράμμισε ότι «ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε από τα πρώτα λεπτά του σεισμού, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και την πολιτική προστασία, ενώ άμεσα ξεκίνησε ο συντονισμός των πρώτων ενεργειών που προβλέπονται σε τέτοιες καταστάσεις, ενώ γρήγορα προχωρά και η διαδικασία των αυτοψιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κατά τη σύσκεψη συντονισμού, αναπτύξαμε και αναλύσαμε όλα τα μέτρα και τα εργαλεία στήριξης που έχουν ενεργοποιηθεί, ώστε, σε συνεργασία με τους δήμους και την περιφέρεια, να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημιώσεων και στήριξης, καθώς και οι παρεμβάσεις αποκατάστασης. Το θετικό είναι ότι έχουν αποφευχθεί σημαντικά και μεγάλα προβλήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ζημιές που πρέπει να αποκατασταθούν και συμπολίτες που πρέπει να στηριχθούν. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο μηχανισμός της κρατικής αρωγής έχει ενεργοποιηθεί και υλοποιείται σε ένα πλαίσιο συντονισμού μεταξύ όλων των εμπλεκομένων».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το