Τοπικά

Χρ. Στρατηγόπουλος: Δεν θα αποφύγουμε την απένταξη του έργου του Δικαστικού Μεγάρου από το πρόγραμμα ΣΔΙΤ

«Δεν θα αποφύγουμε την απένταξη του έργου του δικαστικού μεγάρου από το πρόγραμμα ΣΔΙΤ του Υπουργείου Δικαιοσύνης», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χρήστος Στρατηγόπουλος. Η πόλη δεν θα αποκτήσει ένα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο και ο κ. Στρατηγόπουλος επέρριψε ευθύνες στον δήμο Βόλου.

«Το τρένο των δυο προτάσεων φεύγει και δεν θα αποφύγουμε σε πρώτη φάση την απένταξη του δικαστικού μεγάρου από το ΣΔΙΤ και δεν νομίζω πως μπορούμε να μιλάμε για εναλλακτική λύση. Εάν και η δεύτερη πρόταση του δήμου Βόλου απορριφθεί (ο υπουργός δικαιοσύνης υποστήριξε πως δεν υφίσταται) μέσα στα σφιχτά περιθώρια δεν μπορεί ρεαλιστικά να γίνει κουβέντα για τρίτη λύση που θα εγκριθεί εξπρές. Η εκτίμησή μου είναι πως το έργο απεντάσσεται», δήλωσε στην εκπομπή “Ουδέν Κρυπτόν” στο Ράδιο Βέρα.

Είπε επίσης, πως ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει πρόταση για περιοχή και όχι για συγκεκριμένο οικόπεδο που μπορεί να δημιουργηθεί δικαστικό μέγαρο, αλλά θα την καταθέσει σε επόμενη φάση γιατί σε αυτή τη φάση δεν έχει καμία χρηστικότητα.

Ο ίδιος επέρριψε για τα γεγονότα ευθύνες στον δήμο Βόλου από τις αρχές του Ιανουαρίου του 2020 μέχρι το Νοέμβριο που ανακοίνωσε πως έχει εναλλακτική λύση για οικόπεδο ανέγερσης των δικαστηρίων-χωρίς ο δικηγορικός σύλλογος να έχει καμία ενημέρωση- δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το