Τοπικά

Χρ. Μπουκώρος: Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζονται το αίμα μας

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αγίου Νικολάου το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρ. Μπουκώρου, λόγω της μεγάλης έλλειψης σε αίμα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής: “Χθες, έγινα δέκτης της αγωνιώδους εκκλήσεως που απηύθυνε μέσα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η κ. Λουκάκη Δέσποινα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, σύμφωνα με την οποία υπάρχει τεράστια έλλειψη αίματος στο Νοσοκομείο Βόλου.

Πολλές οι αιτίες που έχουν συμβάλλει, μεταξύ των οποίων και ο Covid-19, στην πρωτοφανή αυτή έλλειψη αίματος.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να αναβάλλονται ακόμη και χειρουργεία, προκειμένου να επαρκεί το αίμα για τους χρόνια πάσχοντες μεταγγιζόμενους ασθενείς, κυρίως όσους πάσχουν από μεσογειακή αναιμία και νεφρική ανεπάρκεια.

Τα ίδια στοιχεία επιβεβαίωσε και ο διευθυντής της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου και της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, ιατρός, κ. Λαφιωνιάτης Στυλιανός.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, εδώ στο γραφείο μας, σύσσωμοι όλοι, αποφασίσαμε αντί για εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας, ούτως ή άλλως οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, να οργανώσουμε αιμοδοσία προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες τοπικές ανάγκες σε αίμα.

Καλούμε όλους τους φίλους που μπορούν να δώσουν αίμα να συνδράμουν σε αυτή τη προσπάθεια ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι Βολιώτες και οι κάτοικοι της Μαγνησίας το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 στις 10:30 το πρωί θα είναι στην πλατεία Αγίου Νικολάου και θα δείξουν ακόμη μία φορά το ανθρώπινο πρόσωπό τους”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το