Τοπικά

Χρ. Μπουκώρος: «Οριστικές αποφάσεις για τον ναύσταθμο στη Μαγνησία»

Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας έχουν λάβει οριστικές αποφάσεις για την χωροθέτηση του ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή της Μαγνησίας.
Πιο συγκεκριμένα, είναι ειλημμένη απόφαση τόσο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου όσο και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου να μην εγκατασταθεί η διοίκηση αποβατικών δυνάμεων εντός του εμπορικού λιμένος Βόλου.

Προκρίνεται έτσι η χωροθέτηση του ναυστάθμου για την διοίκηση αποβατικών δυνάμεων στη θαλάσσια περιοχή του Αλμυρού και σε απόσταση 2-3 χιλιομέτρων από τη βάση της 111 Πτέρυγας Μάχης για την οποία και ολοκληρώνονται οι μελέτες.
Αυτή ήταν η ενημέρωση που παρείχε κατά τη διάρκεια της σημερινής εκτενούς συνάντησής τους ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος στον βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο βουλευτής Μαγνησίας προέβη στην ακόλουθη σύντομη δήλωση: «Οι σχεδιασμοί της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας γίνονται πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Οι αποφάσεις όμως που μου ανακοινώθηκαν σήμερα έχουν διττό χαρακτήρα αφενός γιατί εξυπηρετούν και διευκολύνουν την αξιοποίηση των τεραστίων δυνατοτήτων του εμπορικού λιμανιού του Βόλου και αφετέρου γιατί ανοίγουν τον δρόμο για την εγκατάσταση ενός σημαντικού τμήματος του Πολεμικού μας Ναυτικού, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στον Παγασητικό κόλπο. Οι αποφάσεις του Πρωθυπουργού, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ είναι αυτονόητο ότι έχουν πάντα την θερμή υποστήριξή μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το