Τοπικά

Χρ.Μπουκώρος:Νομοσχέδιο για την εκτός σχεδίου δόμηση αναμένεται σύντομα στη διαβούλευση και στη Βουλή

Συνεχίζει αδιάκοπα τις επαφές του, με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος ο βουλευτής Μαγνησίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χρήστος Μπουκώρος, για το μεγάλο ζήτημα της εκτός σχεδίου δόμησης στα οικόπεδα 4 στρεμμάτων και άνω, η οποία έχει μπλοκαριστεί μετά την Απόφαση 176/2023 του ΣΤΕ, τον προηγούμενο Φεβρουάριο.
Θετική εξέλιξη έχουμε στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς είναι έτοιμο προς διαβούλευση και στη συνέχεια προς επεξεργασία στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο περιέχει πλήθος πολεοδομικών διατάξεων αλλά και ξεκάθαρη διάταξη για την εκτός ορίων δόμηση στα γήπεδα άνω των 4 στρεμμάτων.
Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει ο βουλευτής, η διάταξη για τη δόμηση σε γήπεδα άνω των 4 στρεμμάτων θα καλύπτει σε πολύ μεγάλο βαθμό το σύνολο των ιδιοκτητών, σύμφωνα με τα ισχύοντα προ της αποφάσεως του ΣΤΕ τον προηγούμενο Φεβρουάριο.
Ασφαλώς, πρόκειται για μεταβατική διάταξη μέχρι την ολοκλήρωση των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων (ΤΠΣ), τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έχουν διασφαλισμένους πόρους και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της χώρας πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το 2026.
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα, είχε αποτελέσει αντικείμενο διαρκούς κοινοβουλευτικού ελέγχου και πολλαπλών παρεμβάσεων του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου, προ των εθνικών εκλογών του 2023. Τότε η Κυβέρνηση, είχε δεσμευτεί ότι άμεσα μετά τις εκλογές θα αντιμετωπίσει το ζήτημα, υπόσχεση η οποία βαίνει προς υλοποίηση και θα επιλύσει σε μεγάλο βαθμό, το ζήτημα της αξιοποίησης των περιουσιών εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Share
Ετικέτες: Μπουκώρος

Πρόσφατα άρθρα

Αποσύρεται

Αποσύρεται η διάταξη που όριζε ότι υπάρχει έκπτωση 3.200 ευρώ για ανακαινίσεις ακινήτων. Σύμφωνα με…

26 Νοεμβρίου 2023

Παρατείνεται – καταργείται

Παρατείνεται για έξι μήνες ακόμα, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο του 2024, ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ…

26 Νοεμβρίου 2023

Τροχαίο στη Ν.Ιωνία – Ένα άτομο στο Νοσοκομείο

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 4 το απόγευμα στη Ν.Ιωνία. Το τροχαίο σημειώθηκε στη συμβολή…

26 Νοεμβρίου 2023

Fake news

Υπάρχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φήμη ότι ανακοινώθηκε πρόγραμμα εγκατάστασης Παλαιστινίων προσφύγων στα Αντικύθηρα. Αφορά…

26 Νοεμβρίου 2023

Σάτιρα

Κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης εμπόλεμης κατάστασης στη Γάζα, τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο…

26 Νοεμβρίου 2023

Τεχνητή νοημοσύνη

Το 84% των εργοδοτών χρησιμοποιεί σήμερα ή πρόκειται να χρησιμοποιήσει μέχρι το τέλος του επόμενου…

26 Νοεμβρίου 2023