Τοπικά

Χρ. Μπουκώρος: Να εμβολιαστούν και τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά απέστειλε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ζητώντας την ένταξη στις κατά προτεραιότητα ομάδες εμβολιασμών των υπηρετούντων στις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο βουλευτής Μαγνησίας, οι άνδρες και οι γυναίκες που υπηρετούν στη Δημοτική Αστυνομία βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες. Η έκθεσή τους και η επαφή τους με κρούσματα ή φορείς του ιού είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητη η ένταξή τους στις κατά προτεραιότητα ομάδες εμβολιασμού, όπως ακριβώς συμβαίνει και για τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας.

Χαρακτηριστικά, ο Χρήστος Μπουκώρος επισημαίνει προς τους αρμόδιους υπουργούς ότι, «αξίζει να συμπεριλάβουμε και αυτή την κατηγορία των εργαζομένων στις ομάδες προτεραιότητας εμβολιασμού, προκειμένου να διαφυλάξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το σύνολο του πληθυσμού, αφού πρόκειται για εργαζόμενους μεγάλης κινητικότητας και συνεχούς επαφής με τους πολίτες. Ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας, ως ένα ακόμη μέτρο πρόληψης για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού στις κοινότητες, μόνο θετικά αποτελέσματα θα επιφέρει, συνεπικουρώντας στο δύσκολο έργο της καταπολέμησης της πανδημίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το