Τοπικά

Χρ. Μπουκώρος: Η ασυλία των οργανωμένων μειοψηφιών τελειώνει

Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χρησιμοποιεί ως προσχηματική θέση την φαντασίωση, όπως είπε, περί απαγόρευσης των διαδηλώσεων άσκησε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος μιλώντας χθες (Τετάρτη) το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, υπογραμμίζοντας ότι δεν καταργείται κανένα δικαίωμα διαδηλώσεων.
«Η Δημοκρατία δεν φυγομαχεί», τόνισε ο κ. Μπουκώρος, τονίζοντας ότι υπάρχει συνολική ευθύνη του πολιτικού κόσμου για το γεγονός ότι φυγομάχησε τις τελευταίες δεκαετίες. «Άλλοι από σκοπιμότητα και πολιτικό συμφέρον, άλλοι από απάθεια και αδιαφορία, άλλοι από τον φόβο της ιδεολογικής τρομοκρατίας, σταμάτησαν, και επέτρεψαν αυτά τα φαινόμενα τα οποία προβληματίζουν βαθύτατα τον ελληνικό λαό. Αυτό δεν το λέμε εμείς από το βήμα της Βουλής. Το λένε όλες οι μετρήσεις της κοινής γνώμης διαχρονικά».
Σχολιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ ο βουλευτής είπε: «Δεν αντιλαμβάνομαι την οργισμένη αντίδραση του Κομμουνιστικού Κόμματος, διότι έχει αποδείξει τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια ότι είναι ο μόνος πολιτικός φορέας από την ευρύτερη Αριστερά που μπορεί να οργανώσει διαδηλώσεις χωρίς προβλήματα.

Δεν καταργείται, λοιπόν, κανένα δικαίωμα διαδηλώσεων, ούτε καν των αυθορμήτων. Προστατεύεται απολύτως το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι αόπλως και ησύχως. Σας το ξεκαθάρισε ο Υπουργός. Αυτή η φαντασίωση ότι θα απαγορευθούν οι διαδηλώσεις είναι μια προσχηματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ακριβώς την προηγούμενη περίοδο 2012-2015 χρησιμοποίησε τα τμήματα εκείνα των διαδηλώσεων, το κάτω μέρος της πλατείας, ως πολιορκητικό κριό για το κάστρο της εξουσίας. Μετά βεβαίως τους παραμέρισε, έριξε και μερικές ψιλές σε ορισμένες περιπτώσεις, για να μην παραγνωριζόμαστε. Αυτό ακριβώς γίνεται, έτσι ακριβώς δικαιολογείται η εμμονή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σήμερα».
Μια ώριμη δημοκρατία πρέπει να προτάσσει και να σέβεται τα δικαιώματα των λίγων, υπογράμμισε ο Χρήστος Μπουκώρος και συνέχισε: «Και θα σας έλεγα ακόμα ότι μια ολοκληρωμένη δημοκρατία οφείλει να σέβεται και τα δικαιώματα του ενός. Τι συμβαίνει, όμως, όταν αυτοί οι λίγοι συνασπίζονται σε οργανωμένες μειοψηφίες και φαλκιδεύουν, καταπατούν, καταστρατηγούν, προσβάλλουν και πλήττουν τα δικαιώματα των πολλών; Τι είδους δημοκρατία είναι αυτή που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια στη χώρα; Και επαναλαμβάνω, χωρίς κανέναν δισταγμό: είναι ευθύνη συνολικά του πολιτικού συστήματος και αναλογικά, αν το θέλετε.

Είναι κοινωνικοί αγωνιστές αυτές οι «ουρές» των διάφορων πορειών; Οι κοινωνικοί αγωνιστές ρίπτουν νέες ιδέες στο κοινωνικό σώμα, με στόχο την πρόοδο των πολλών και με απώτερο στόχο την κοινωνική πρόοδο του συνόλου. Δεν ρίπτουν μολότοφ και πέτρες οι κοινωνικοί αγωνιστές. Αυτοί είναι οι λεγόμενοι «μπάχαλοι» που παρεισφρέουν σε ανοργάνωτες διαδηλώσεις, γίνονται ανεκτοί από τους οργανωτές των συγκεκριμένων διαδηλώσεων και στρέφονται εναντίον του εμπόρου, ο οποίος περιμένει να πληρώσει την επιταγή, έχει να αντιμετωπίσει την αναδουλειά του και πρέπει να πληρώσει και τη σπασμένη βιτρίνα από τους «μπαχαλάκηδες». Είναι δημοκρατία αυτό;
Είναι δημοκρατία να απαγορεύεται η κυκλοφορία ή η πρόσβαση στην εργασία; Ποιοι είναι αυτοί τους οποίους άθελα ή ηθελημένα, με πολιτική σκοπιμότητα ή αν θέλετε στο πλαίσιο μιας γενικότερης ιδεολογικής προσέγγισης, προστατεύουμε; Είναι αυτοί που τα έβαλαν με τις ζαρντινιέρες του Μπακογιάννη προχθές, που από τη μία έλεγαν ότι είναι ακριβές και από την άλλη προσπαθούσαν να τις καταστρέψουν; Είναι αυτοί που βανδάλισαν το μνημείο των νεκρών της MARFIN; Δεν άκουσα και πολλές καταδίκες σ’ αυτή την Αίθουσα. Αυτοί οι βάνδαλοι που στράφηκαν εναντίον ενός μνημείου δεν δικαιολόγησαν με την πράξη τους αυτή τους ασύλληπτους δολοφόνους των τριών αδικοχαμένων συνανθρώπων μας; Αυτούς θέλουμε να προστατεύσουμε;
Ε όχι, λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι! Η δημοκρατία επιτέλους οφείλει να αρχίσει να μην φυγομαχεί. Η δημοκρατία δεν φυγομαχεί.

Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που κινούνται στη θολούρα. Η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι εμείς έχουμε επιλέξει να κινούμαστε στο φως. Κανένα δικαίωμα δεν απαγορεύεται, κανένα δικαίωμα δεν περιορίζεται και δεν φαλκιδεύεται. Έρχεται ο νόμος να μας υποχρεώσει να είμαστε όλοι πιο υπεύθυνοι, αλλά και τα δικαιώματα των διαδηλωτών προστατεύονται, με την έννοια ότι θα είναι ήσυχοι ότι δεν θα πάνε σε μια πορεία όπου θα κινδυνεύουν να τους ανοίξουν τα κεφάλια τριάντα-σαράντα «μπάχαλοι» – σε όσες πορείες συμβαίνει και δεν αναφέρομαι γενικά στις πορείες και στις διαδηλώσεις. Αυτό, λοιπόν, πρέπει να σταματήσει.
Σε εμάς, στη Νέα Δημοκρατία ο σεβασμός στον νόμο και στην τάξη είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Η ελευθερία του ατόμου σταματάει εκεί που θίγεται η ελευθερία ενός άλλου ατόμου στις σύγχρονες κοινωνίες και στις σύγχρονες δημοκρατίες. Ας πάψει η θολούρα και ας πάψει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ να ψαρεύει στα θολά νερά όλων αυτών των στοιχείων που άλλοτε κάνουν έντονη την παρουσία τους, όλως παραδόξως με κυβερνήσεις φιλελεύθερης κεντροδεξιάς, άλλοτε λουφάζουν και εξαφανίζονται και επανέρχονται για να χρησιμοποιηθούν ως πολιορκητικός κριός.
Αυτό θα σταματήσει. Η αντικοινωνική δραστηριότητα των λίγων, που βλάπτει τα συμφέροντα των πολλών, θα λάβει τέλος όχι γιατί το θέλει ο Μητσοτάκης ή η Νέα Δημοκρατία, αλλά γιατί το θέλει, το επιθυμεί, το δηλώνει και το διαδηλώνει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το