Τοπικά

Χρ. Μπουκώρος: Έρχεται ρύθμιση για τα άνευ αδείας εκχερσωμένα

Ίσως και εντός Νοεμβρίου πρόκειται να κατατεθεί διάταξη νομοσχεδίου στη Βουλή που θα αφορά τη ρύθμιση του ζητήματος των άνευ αδείας εκχερσωθέντων αγρών (Δ.Α.). Αυτή τη διαβεβαίωση παρείχε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Γιώργος Αμυράς αρμόδιος για δασικά θέματα .
Πρόκειται για πρώην δασικές εκτάσεις που εκχερσώθηκαν χωρίς διοικητικές πράξεις και μετατράπηκαν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, οι οποίες για δεκαετίες ολόκληρες επιδοτούνται και αποζημιώνονται. Οι συγκεκριμένες εκτάσεις θα διατηρήσουν τον αγροτικό τους χαρακτήρα χωρίς δικαίωμα μεταβίβασης. Η διάταξη που πρόκειται να κατατεθεί τεκμηριώνει απολύτως το δημόσιο συμφέρον βάσει ευρείας οικονομοτεχνικής μελέτης και ευρύτερης τεκμηρίωσης. Επίσης, η νομοθετική ρύθμιση θα λαμβάνει πλήρως υπόψη την νομολογία του ΣτΕ, ώστε να επιτευχθεί ταυτοχρόνως η προάσπιση του δασικού οικοσυστήματος και η τοπική γεωργική δραστηριότητα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. συνεχάρη τον κ.Αμυρά, Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος, διότι με τις νομοθετικές του πρωτοβουλίες ήρθε και συμπλήρωσε τον πολύ καλό νόμο Χατζηδάκη (Ν.4685/2020), παρουσιάζοντας πλέον για πρώτη φορά στη χώρα δασική νομοθεσία που προστατεύει τον πραγματικό δασικό πλούτο της χώρας, χωρίς να δημιουργεί κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα αποξενώνοντας τον αγροτικό κόσμο από τις πατρογονικές τους περιουσίες.
Από τη πλευρά του, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Αμυράς ευχαρίστησε τον βουλευτή Μαγνησίας για την πολύχρονη, στενή και γόνιμη συνεργασία των τελευταίων ετών σχετικά με το ζήτημα των δασικών χαρτών. «Με τον Χρήστο Μπουκώρο συνεργαζόμαστε στενά και απρόσκοπτα από την ημέρα που ανέλαβα το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο», τόνισε ο Υφυπουργός.

 Φωτογραφία από τη συνάντηση του βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά..

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εκδήλωση τιμής στις Ηρωίδες του Πηλίου από τον 1ο Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου και τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στις Ηρωίδες του Πηλίου που έδωσαν τέλος στη ζωή τους για…

22 Μαΐου 2024

Βουλή: Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο με μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με…

22 Μαΐου 2024

Λαμία: Αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου με τα μολυσμένα σχολικά γεύματα – Απόφαση ΕΦΕΤ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του εργοστασίου στη Λαμία που παρασκεύασε τα μολυσμένα με…

22 Μαΐου 2024

Ερμού: Το χρονικό του τρόμου για την 20χρονη – Δέχθηκε μπουνιά στην καρωτίδα!

Σοκ έχει προκαλέσει η άγρια επίθεση που δέχθηκε 20χρονη στην Ερμού το μεσημέρι της Τρίτης.…

22 Μαΐου 2024

Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου και επίσημα

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν από το πρωί στη Βρετανία, επιβεβαιώθηκαν: Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ προκήρυξε…

22 Μαΐου 2024

Χαμάς: Ανατριχιαστικό βίντεο που δείχνει κακοποίηση γυναικών ομήρων – Προσοχή σκληρές εικόνες

Συγκλονιστικά πλάνα που δείχνουν την απαγωγή πέντε γυναικών στρατιωτών από τη βάση Nahal Oz από…

22 Μαΐου 2024