Τοπικά

Χρ.Μπουκώρος: Δεν μπορεί να επιτευχθεί το 30% των δαπανών για το αφορολόγητο

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Οικονομικών, επισημαίνοντας ένα ακόμη πρόβλημα που ανακύπτει από την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και το οποίο επηρεάζει σημαντικά τους φορολογούμενους. Το πρόβλημα που ανακύπτει έγκειται στην αδυναμία επίτευξης του στόχου του 30% των δαπανών για το αφορολόγητο από τους περισσότερους πολίτες, των οποίων τα έξοδα έχουν περιοριστεί αποκλειστικά και μόνο στα άκρως απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωσή τους.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, «εν μέσω πανδημίας, περιορισμού των μετακινήσεων και αναστολής λειτουργίας εμπορικών και λοιπών καταστημάτων, οι πολίτες έχουν περικόψει έξοδα που αφορούν είδη ένδυσης, υπόδησης, αναψυχής, καθώς και πλείστων άλλων ειδών λιανεμπορίου. Πλέον οι αγορές είναι περιορισμένες και αφορούν μόνο απαραίτητα προϊόντα για τη διαβίωση των πολιτών. Η αισθητή μείωση αυτών των αγορών έχει ως αποτέλεσμα, η επίτευξη του στόχου του 30% αφορολόγητου για τους φορολογούμενους να φαντάζει πλέον αδύνατη.
Είμαι βέβαιος ότι απασχολεί την κυβέρνησή μας το συγκεκριμένο ζήτημα και σίγουρα προσανατολίζεται προς την εξεύρεση κάποια λύσης».

Προβλήματα στη διάθεση αμνοεριφίων
Την έντονη ανησυχία των κτηνοτρόφων για τα προβλήματα που δημιουργούνται στη διάθεση αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα μεταφέρει, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδη, με ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
Στην ερώτησή του ο Χρήστος Μπουκώρος αναφέρει τα εξής: «Αγαπητέ κ. Υπουργέ, οφείλω να σας μεταφέρω την αγωνία των κτηνοτρόφων, καθώς εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνουν αδιάθετα δεκάδες χιλιάδες αμνοερίφια ενόψει του Πάσχα, γεγονός με δυσάρεστες οικονομικές επιπτώσεις για τους ίδιους και την παραγωγή τους.
Η ανησυχία που υπάρχει στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αντικατοπτρίζεται και στις αγοραστικές του συνήθειες με αποτέλεσμα, να έχουν μειωθεί δραματικά οι αγοραπωλησίες αμνοεριφίων. Σύμφωνα, μάλιστα με τους κτηνοτρόφους η κατάσταση αυτή αναμένεται να επιδεινωθεί μέχρι το Πάσχα, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες αμνοερίφια να κινδυνεύουν να μείνουν αδιάθετα και οι παραγωγοί να βρίσκονται κυριολεκτικά στο χείλος της καταστροφής, καθώς ο εορτασμός του Πάσχα, ήταν η περίοδος στην οποία απέβλεπαν για οικονομική ανάκαμψη.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πως σκοπεύετε να ενισχύσετε τον πρωτογενή τομέα που ζημιώνεται και αυτός σημαντικά από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού;
2. Με ποιο τρόπο θα γίνει η απορρόφηση των αδιάθετων αμνοεριφίων;
3. Μελετά η κυβέρνηση την αυστηροποίηση των ελέγχων εισαγωγής αμνοεριφίων;».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το