Τοπικά

Χρ.Μπουκώρος: Αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας

Για την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ με σκοπό την αντιμετώπιση των υγειονομικών, οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, απαντώντας στην επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Ο Χρήστος Μπουκώρος, επικρίνοντας τη στάση που τηρεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση απέναντι στους τρόπους διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να παρατηρούν πρώτα την κατάσταση της χώρας μας συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και μετά να επιδίδονται στην όποια κριτική. Επίσης, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται παγκοσμίως με την πανδημία είναι δύσκολη και ως εκ τούτου είναι απολύτως δικαιολογημένο η χώρα μας να βρίσκεται σε συναγερμό. «Εξάλλου, η πανδημία είναι ένας κρυφός, ύπουλος εχθρός και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκπονεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πολιτικής, για να την αναχαιτίσουν και να την αντιμετωπίσουν» τόνισε μεταξύ άλλων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Αν δούμε συγκριτικά τα στοιχεία με τις υπόλοιπες χώρες και ιδιαίτερα με τις χώρες που έχουν τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, βλέπουμε ότι τα κρούσματα είναι λιγότερα, η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μικρότερη και ευτυχώς και οι θάνατοι είναι λιγότεροι.
Ωστόσο δεν εφησυχάζουμε και για αυτό τον λόγο ο Πρωθυπουργός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας».
Επίσης, ο Χρήστος Μπουκώρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκτενώς στη «δαιμονοποίηση» των μέσων μαζικής μεταφοράς, στην οποία επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ , με το πρόσχημα της υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε οι εικόνες που διαχέονται το τελευταίο διάστημα δεν αποτυπώνουν πάντα την αλήθεια, καθώς ο συνωστισμός που υπάρχει, υπήρχε πάντα. Χαρακτηριστικά τόνισε, «Μεταδίδεται ο ιός σε κλειστούς χώρους που παρατηρείται συνωστισμός; Βεβαίως μεταδίδεται, αλλά δεν είναι η αποκλειστική αιτία, γιατί αν ίσχυε αυτό, τότε πώς εξηγείται ότι σε περιφερειακές πόλεις, όπως είναι η Κοζάνη, τα Ιωάννινα, οι Σέρρες έχουμε αναλογικά- με βάση τον πληθυσμό- περισσότερα κρούσματα; Παρατηρείται και εκεί συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς;». Ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε επτακόσια πενήντα (750) λεωφορεία στην Αθήνα και σήμερα κυκλοφορούν χίλια διακόσια εβδομήντα (1270), μια αύξηση δηλαδή της τάξεως άνω του 30% στα μέσα μεταφοράς.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουκώρος απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι έχουν δοθεί μέχρι στιγμής 700 εκατομμύρια ευρώ για υγειονομικό υλικό, ενώ όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ήταν εξακόσιες (600) και τώρα έχουν φτάσει στις χίλιες (1000). Επιπλέον, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2020 οι προσλήψεις εκπαιδευτικών έφτασαν τις σαράντα εννιά χιλιάδες διακόσιες δεκατέσσερις (49.214), αριθμός που προκύπτει από ανανεώσεις συμβάσεων αναπληρωτών, νέους αναπληρωτές, ολοκλήρωση των προσλήψεων στην ειδική αγωγή και δύο χιλιάδες τριακόσιους ογδόντα (2.380) εκπαιδευτικούς για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας στις σχολικές μονάδες.
Αναφερόμενος στα χρηματοδοτικά εργαλεία που «έπεσαν» στη μάχη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, επεσήμανε ότι φτάνουν στο 14% του ΑΕΠ, ενώ τόνισε ότι τα συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη των αγορών στην πορεία και στο μέλλον της εθνικής μας οικονομίας. Εξάλλου, είναι το Ταμείο Ανάκαμψης αυτό που θα χρηματοδοτήσει την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Χρήστος Μπουκώρος τόνισε ότι «Έχουμε ακόμα δύο μήνες μέχρι το τέλος της χρονιάς, για να δούμε αυτή η πρωτοφανής πανδημία, η οποία έχει συγκλονίσει τον κόσμο και κάτω από το βάρος της καταρρέουν πανίσχυρες οικονομίες, τι υγειονομικό και οικονομικό αποτύπωμα έχει αφήσει στην Ελλάδα, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες. Τότε θα φανεί και το αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το