Τοπικά

Χρ.Μπουκώρος: Ας μην προκαλούμε ρήγματα για μικροκομματικά οφέλη

«Η Νέα Δημοκρατία καλεί για μία ακόμη φορά σε ψυχραιμία, ετοιμότητα, αποφασιστικότητα», τόνισε σήμερα από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.
«Είναι διάχυτη πλέον η εντύπωση στην αίθουσα ότι ορισμένες πολιτικές δυνάμεις δυσανασχετούν για το γεγονός ότι καταγράφεται μια αποκλιμάκωση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι οι ίδιες δυνάμεις οι οποίες έσπευσαν σε μία απίστευτη αναπαραγωγή του tweet της Τουρκικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το οποίο το σεισμογραφικό Reis της Τουρκίας κατευθυνόταν προς την περιοχή της NAVTEX.

Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε, όσοι πραγματικά αγωνιζόμαστε για την ισχύ της χώρας, αλλά και για την ειρήνη στην περιοχή, πώς μπορούν να υπάρχουν δυνάμεις στη χώρα, οι οποίες προσπαθούν να πιαστούν από λεπτομέρειες σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό πλαίσιο που υφίσταται αυτή την ώρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις ή να αναπαράξουν, ακόμη και μέρος της προπαγάνδας», τόνισε στην παρέμβασή του, προσθέτοντας:
«Και ένα επιχειρησιακό έγγραφο, που μόλις έγινε αντιληπτό αποσύρθηκε, δεν σκιάζει την εικόνα που έδειξε η χώρα, η οποία προκάλεσε μία στρατιωτική κινητοποίηση πλήρη, απέδειξε μία ετοιμότητα στον μέγιστο βαθμό και κατόρθωσε ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση να κινητοποιήσει όλες τις διεθνείς δυνάμεις, οι οποίες κατέστησαν σαφές ότι η Τουρκική προκλητικότητα δεν μπορεί να συνεχίζεται στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ας είμαστε όλοι πιο ψύχραιμοι, πιο σοβαροί και ας μην προκαλούμε ρήγματα στο εσωτερικό για μικροκομματικά οφέλη».

Συνέντευξη στον Real
Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε σήμερα, στο μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. σε συνέντευξη στον Real FM. Ο Χρήστος Μπουκώρος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν άφησε κανένα απολύτως κενό ούτε σε στρατιωτικό, ούτε σε διπλωματικό επίπεδο και αυτό φαίνεται από τις εξελίξεις. Όπως είπε, η αποκλιμάκωση που καταγράφεται στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούν απόδειξη των χειρισμών της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία κινήθηκε με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα.
«Στη Νέα Δημοκρατία ούτε εφησυχάζουμε, ούτε λέμε ότι θα είναι η τελευταία πρόκληση της Τουρκίας και του Ερντογάν. Έχουν ήδη τρία μέτωπα ανοιχτά στην ευρύτερη περιοχή και γνωρίζουμε ότι αυτή η προκλητικότητα θα συνεχιστεί. Αυτό, όμως, που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι είναι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συρθεί εκβιαζόμενη σε ένα τραπέζι διαλόγου με ανοιχτή ατζέντα, όπως σήμερα επιθυμεί ο κ. Ερντογάν, μέσα σε ένα πνεύμα αλαζονείας που του δίνει η υποτιθέμενη ισχύ του. Και οι ευρωπαίοι σύμμαχοί μας και οι αμερικανοί πήραν αυτή την ώρα, για τη συγκεκριμένη περίσταση, τις πρέπουσες θέσεις. Βέβαια, δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα πούμε ότι δεν συζητάς με έναν γείτονα που εκ των πραγμάτων θα είναι πάντα εδώ, είτε οι διμερείς σχέσεις είναι σε καλό επίπεδο, είτε εκτραχύνονται όπως τις τελευταίες ημέρες. Αλλά σε καμιά περίπτωση με την απειλή χρήσης βίας και τους καθημερινούς εκβιασμούς του κ. Ερντογάν μπορεί η Ελλάδα να συζητήσει και μάλιστα τα θέματα που επιθυμεί», δήλωσε ο Χρήστος Μπουκώρος.
Ερωτηθείς για το αίτημα της αντιπολίτευσης περί σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, απάντησε ότι σε τούτες τις στιγμές το προσφορότερο μέσο είναι η απευθείας ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και η ενημέρωση ουσίας στους επικεφαλής των κομμάτων από τον πρωθυπουργό. Εξάλλου, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., η ροή ενημέρωσης προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης μέσα από τους θεσμούς και τα θεσμικά όργανα του υπουργείου Εξωτερικών είναι συνεχής.
«Σε κάθε περίπτωση, αυτό για το οποίο δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι ότι δεν έχουν ενημέρωση για τα σημαντικά ζητήματα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών. Θα κοιτάμε την ουσία ή τις εντυπώσεις;», διερωτήθηκε ο Χρήστος Μπουκώρος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το