Τοπικά

Χρ. Μπουκώρος: Αναγκαία η εγκατάσταση πλήρους δικτύου σταθμών μέτρησης αέριας ρύπανσης στον Βόλο

Ωριαία συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γεράσιμο Θωμά πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος έθεσε αναλυτικά στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος τα εξής ζητήματα:
1. Εγκατάσταση δικτύου σταθμών μέτρησης αέριας ρύπανσης.
2. Ανησυχία της κοινής γνώμης για την καύση RDF από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία.
3. Εντοπισμός της πηγής της κακοσμίας που ταλαιπωρεί τους πολίτες τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια.
4. Συνεργασία και ενίσχυση των προσπαθειών της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον εντοπισμό της πηγής κακοσμίας.
5. Ενίσχυση των προσπαθειών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ολοκλήρωση της μελέτης σχετικά με την αέρια ρύπανση στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου.

Επιπλέον, ο βουλευτής έθεσε και το ζήτημα της συνεργασίας των τοπικών φορέων με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την εξεύρεση λύσεων στα συγκεκριμένα ζητήματα.
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γεράσιμος Θωμάς, σε πνεύμα συνεργασίας, δήλωσε ότι για ορισμένα από τα ζητήματα είναι ενημερωμένος, ενώ κάποια άλλα αποτελούν αρμοδιότητες του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη ή του Γενικού Γραμματέα Περιβάλλοντος, καθηγητή κ. Αραβώση.
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε να απαντήσει πλήρως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Τόσο ο υφυπουργός όσο και ο βουλευτής συμφώνησαν να συνεχιστεί η συνεργασία με στόχο την εξεύρεση όλων των αναγκαίων στοιχείων και λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν, έντονα και δικαιολογημένα, τους κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

Για το θέμα της λειτουργίας των λατομείων Νοτίου Πηλίου
Το μείζον ζήτημα για την οικονομική και κοινωνική ζωή του Νοτίου Πηλίου, αυτό της οριστικής αδειοδότησης και της νόμιμης λειτουργίας των λατομείων του Νοτίου Πηλίου έθεσε, στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γεράσιμο Θωμά, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
Αναγνωρίζοντας τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι λατόμοι του Νοτίου Πηλίου, ο βουλευτής Μαγνησίας ζήτησε την παρέμβαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, ώστε τα λατομικά πεδία που έχουν καταθέσει οριστικές μελέτες, τεχνικές μελέτες μελλοντικών έργων, εγκρίσεις δασαρχείων κ.τ.λ. να λάβουν επιτέλους την πολυπόθητη έγκριση από τη Διεύθυνση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος.
Ο βουλευτής Μαγνησίας υπογράμμισε το μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα που έχει προκύψει την τελευταία τριετία στα χωριά του Νοτίου Πηλίου που ασχολούνται αποκλειστικά με την εξόρυξη της πέτρας Πηλίου.
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα το θέμα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το