Τοπικά

Χώρος στάθμευσης στο κέντρο του Αλμυρού

αλμυρός

Στην ανανέωση της μίσθωσης για έναν ακόμη χρόνο του χώρου στάθμευσης ιδιωτικής χρήσεως αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης προχωρεί η Δημοτική Αρχή Αλμυρού με μείωση του μισθώματος στο ποσοστό της τάξης του 10%. Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στη διάρκεια της προχθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με το σκεπτικό ότι ο χώρος στάθμευσης είναι απαραίτητος μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες της βιοκλιματικής αναβάθμισης της κεντρικής πλατείας του Αλμυρού. Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής θα φυτέψει 1.500 βελανιδιές στο δάσος Κουρί, ενώ το Σώμα αποφάσισε την απομάκρυνση με διοικητική αποβολή αυθαίρετων κατασκευών στην οδό Μυρμιδόνων.

Ο χώρος στάθμευσης στο κέντρο του Αλμυρού είναι ιδιοκτησίας ιδιώτη και μισθώνεται από τη Δημοτική Αρχή έναντι του ποσού των 30.000 ευρώ το χρόνο.

Το ποσό του ενοικίου κρίθηκε από το Δήμο ως υψηλό και ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη του χώρου η μείωσή του προκειμένου να συνεχιστεί από τη Δημοτική Αρχή η μίσθωσή του.

Απόφαση του ιδιοκτήτη είναι να μειώσει το ποσό του ενοικίου στο ποσοστό της τάξης του 10%, μείωση η οποία δεν ικανοποιεί τη Δημοτική Αρχή, καθώς περίμενε κάτι καλύτερο.

Ωστόσο, με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη διάρκεια της προχθεσινοβραδινής του συνεδρίασης ο χώρος στάθμευσης στο κέντρο της πόλης θα μισθωθεί με τη μείωση του 10% για ένα χρόνο, καθώς είναι απαραίτητος μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες βιοκλιματικής αναβάθμισης της κεντρικής πλατείας του Αλμυρού.

Στη ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η φύτευση 1.500 συνολικά βελανιδιών στο δάσος Κουρί από το Δήμο Αλμυρού, μετά από αίτηση των 15μελών συμβουλίων των Γυμνασίων και των Λυκείων της περιοχής.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που έγινε από τον προεδρείο στη διάρκεια της προχθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Αλμυρού θα προχωρήσει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στη φύτευση των δέντρων με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών.
Η προμήθεια των δέντρων έγινε μετά από συνεννόηση με φυτώριο και το Δασαρχείο και η φύτευση των 1.500 βελανιδιών θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού αποφάσισε την απομάκρυνση με διοικητική αποβολή αυθαίρετων κατασκευών από καταστήματα στην οδό Μυρμιδόνων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Σώματος πρόκειται για τέντες και κατασκευές που προφυλάσσουν τους πελάτες από το κρύο, οι οποίες, ωστόσο, τοποθετήθηκαν αυθαίρετα στον κοινόχρηστο χώρο και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα απομακρυνθούν, ενώ τονίστηκε και η βούληση των ίδιων των καταστηματαρχών να τα απομακρύνουν πριν την παρέμβαση των συνεργείων του Δήμου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το