Πολιτισμός

Χορός για έναν ανεκπλήρωτο έρωτα

xoros

Ο έρωτας δίνει πνοή σε μια κοπέλα που κατοικεί μέσα σε έναν πίνακα ζωγραφικής. Η κοπέλα βγαίνει από τον καμβά για να διεκδικήσει το αντικείμενο του πόθου της στο «Wisteria Maiden» του Αντώνη Φωνιαδάκη.

Ο διεθνής Eλληνας χορογράφος και ιδρυτής της ομάδας «Apotosoma Dance Co /Andonis Foniadakis» παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Μέγαρο Μουσικής, το νέο πρωτοποριακό έργο του «Wisteria Maiden», η παγκόσμια πρεμιέρα του οποίου δόθηκε πέρυσι τον Απρίλιο στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού του Βελιγραδίου.

Η χορογραφία, που είναι εμπνευσμένη από το θέατρο της Ιαπωνίας και δανείζεται τον τίτλο της από το ομώνυμο έργο του παραδοσιακού θεάτρου Καμπούκι, ανεβαίνει για τέσσερις παραστάσεις στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, από την ερχόμενη Τετάρτη έως και το Σάββατο.

Οι παραστάσεις αυτές εντάσσονται στον Κύκλο «Χορός στο Μέγαρο» και πραγματοποιούνται σχεδόν έναν μήνα μετά την επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση του έργου του Φωνιαδάκη «Shaker Loops» στη Βρετανία (Θέατρο Λίντμπερι, Λονδίνο).

H πρωτότυπη ιστορία της «Wisteria Maiden» διηγείται τον ανεκπλήρωτο έρωτα μιας κοπέλας που κατοικεί μέσα σε έναν πίνακα ζωγραφικής και ζωντανεύει με σκοπό να διεκδικήσει εκείνον που ερωτεύεται. Ο νέος, όμως, την απορρίπτει, κι αυτή, απελπισμένη, αποφασίζει να επιστρέψει στον πίνακα για πάντα. Ο Αντώνης Φωνιαδάκης εμπνέεται κυρίως από το γεγονός ότι στο θέατρο Καμπούκι οι γυναικείοι ρόλοι ενσαρκώνονται από άνδρες ερμηνευτές, τους οναγκάτα.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το