Πολιτισμός

Χορωδιακή βραδιά στον Αλμυρό με τη σύμπραξη μουσικών σχημάτων

Η τετράφωνη Μικτή Χορωδία Δήμου Αλμυρού, υποδέχεται την Μεικτή Χορωδία «Πανόραμα» Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και την Χορωδία «Θάμυρις» (νεανικό τμήμα της πρώτης), την Τετάρτη 21 Αυγούστου και ώρα 21.00 στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αλμυρού, στην κεντρική πλατεία Αλμυρού σε μια μεγάλη χορωδιακή βραδιά.
Μαέστρος: Βίκτωρ Γλυκίδης. Σολίστ: Μανώλης Χατζημανώλης. Στο πιάνο η Ελεονώρα Καλαϊτσίδου. Αφήγηση: Ντάνη Ανδρικάκη – Δώρη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η Χορωδία «Πανόραμα», Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη ιδρύθηκε στα 1993. Η δράση κι οι περγαμηνές της πλούσιες. Η Μεικτή τετράφωνη χορωδία οργάνωσε 19 «Χορωδιακές Συναντήσεις». Ψάλλει Εγκώμια Επιταφίου Θρήνου κάθε χρόνο. Τραγούδησε σε 20 Δημοτικά Φεστιβάλ κι έδωσε 100 περίπου συναυλίες σ’ όλη την Ελλάδα και στ’ αρχαία θέατρα Φιλίππων, Δισπηλιού, Αρχαίας Ολυμπίας. Συνεργάστηκε με το Β. Λέκκα, την Ε. Χατζάρα, το Μ. Χατζημανώλη, τους ηθοποιούς A. Ιωαννίδου και Δ. Καρέλλη. Παρουσίασε το «Παραμύθι χωρίς όνομα» του Μ. Χατζηδάκι, το «Άξιον Εστί» του Μ. Θεοδωράκη, τη «Misa Criolla» του A. Ramirez, τα ορατόρια «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», «Αρταβάν ο δ’ Μάγος», «32ος Ψαλμός του Δαβίδ» του Β. Γλυκίδη, το musical «The Fiddler on the Roof» του J. Bock στην Ελλάδα και 10 ευρωπαϊκές χώρες. Καλλιτεχνικός διευθυντής της από ιδρύσεως ο Βίκτωρ Γλυκίδης.

Το Pop-Rock Group «Θαμύρις» Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη είναι εξέλιξη της πολυβραβευμένης & φημισμένης στην Ελλάδα και διεθνώς Γυναικείας Χορωδίας «Θαμύρις», που ιδρύθηκε στα 1993. Έδωσε δεκάδες συναυλίες. Συμμετείχε σε πολλά διαγωνιστικά και μη Φεστιβάλ, ελληνικά και διεθνή και βραβεύτηκε. Στόχευσε σε σπάνιο ρεπερτόριο. Ανέδειξε άγνωστα σημαντικά χορωδιακά έργα. Συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες και με τις παγκοσμίου φήμης «Permonik girl’s choir» Τσεχίας και «Versme Girl’s choir» Λιθουανίας. Συμπράττει πάντα με τη Δημοτική Χορωδία «Πανόραμα» σε μεγάλα έργα στο Μ.Μ.Θ., Μ.Μ.Α., Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., θεατρικές σκηνές και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, στο Γκρατς, Βίλνιους, Ζάαρμπρυκεν, Λιντς, Χλανγκόχλεν κ.α. Αρκετά χρόνια είναι γυναικείο τμήμα της κι από φέτος το Pop-Rock group της! Καλλιτεχνικός διευθυντής, ο Βίκτωρ Γλυκίδης.
Το πρόγραμμα
– Η Γένεσις
– Τα Πάθη: Πορεία προς το μέτωπο (ανάγνωσμα), Ένα το χελιδόνι, Με το λύχνο του άστρου, Η Μεγάλη Έξοδος (ανάγνωσμα), Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ.
– Ιντερμέτζο – Ναοί στο σχήμα τ’ ουρανού, Της αγάπης αίματα, Προφητικό (ανάγνωσμα), Ναοί στο σχήμα τ’ ουρανού, Ανοίγω το στόμα μου.
– Το Άξιον Εστί – Δοξαστικό: Ανάγνωσμα, Άξιον Εστί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το