Τοπικά

Χώρο στάθμευσης και αίθουσα εκδηλώσεων στη Γλώσσα θα κατασκευάσει ο Δήμος Σκοπέλου

 

Την κατασκευή κτηρίου με υπόγειο και ισόγειο χώρο στάθμευσης και α’ όροφο ως χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων – συνεδριάσεων στη Γλώσσα, δρομολογεί ο Δήμος Σκοπέλου. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει συνάψει με την ΕΕΤΑ προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την εκπόνηση μελέτης και άδειας δόμησης.
Μετά από έγγραφο της ΕΕΤΑΑ, γνωστοποιήθηκε στον Δήμο Σκοπέλου ότι «προκειμένου για την έκδοση Άδειας Δόμησης Δημοτικού Κτηρίου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Σκοπέλου στη θέση «Μύλος», εντός ορίων του οικισμού Γλώσσας της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου, το οποίο συνορεύει νοτιοδυτικά με δημοτική οδό πλάτους κάτω των 4 μ., θα πρέπει, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 6 του από 24.04/03.05.1985 Π.Δ. «Όροι και περιορισμοί δόμησης εντός των ορίων των οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους» (Φ.Ε.Κ. 181Δ’) ως ισχύει, με συμβολαιογραφική πράξη, της οποίας αντίγραφο κοινοποιείται με απόδειξη στον οικείο Ο.Τ.Α., να τεθεί σε κοινή χρήση λωρίδα οικοπέδου τόση ώστε από το πρόσωπο του εναπομένοντος οικοπέδου μέχρι τον άξονα της δημοτικής οδού να επιτυγχάνεται πλάτος τουλάχιστον δύο μέτρων».
Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «επειδή πρόκειται για εκπλήρωση σπουδαίου κοινωφελούς σκοπού που συνίσταται στην αξιοποίηση του εν λόγω δημοτικού ακινήτου για την ανέγερση χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, εκ του οποίου πάσχει η Γλώσσα και παράλληλα πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και προς υλοποίηση αυτού, θα πρέπει να παραχωρηθεί τμήμα έκτασης εκ 6,07 τετραγωνικών μέτρων, για να τεθεί σε κοινή κοινόχρηστη χρήση, προκειμένω το ακίνητο να αποκτήσει πολεοδομικά τις απαραίτητες εκ του νόμου τασσόμενες προϋποθέσεις για τη χρήση αυτή».
Πρόταση, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το