Τοπικά

Χωρίς ξύλα οι κάτοικοι στο Ανατολικό Πήλιο – Καταγγελίες για λάθη και παραλείψεις της δημοτικής αρχής

«Αδυνατούν να υλοτομήσουν, λόγω τραγικών λαθών και παραλείψεων της Δημοτικής Αρχής, οι κάτοικοι των Ανηλίου, της Μακρυράχης, του Μουρεσίου και του Πουρίου. Η εγκατάσταση της υλοτομίας έγινε με τρομερές καθυστερήσεις στα τέλη Σεπτέμβρη, με αποτέλεσμα να έχουμε μπει ήδη στον Οκτώβριο και τα σπίτια χρειάζονται θέρμανση». Αυτό καταγγέλλει με δηλώσεις της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Μαρία Σαμαρά η οποία ασκεί δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με την ίδια, η υλοτόμηση έπρεπε να είχε αρχίσει τουλάχιστον εδώ και μερικούς μήνες και τα σπίτια να έχουν ήδη εφοδιαστεί με τις απαραίτητες ποσότητες ξύλων για την κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων.
Ωστόσο, αυτό δεν έχει συμβεί και οι διαμαρτυρίες από τις κοινότητες είναι έντονες, καθότι ήδη ο καιρός κρύωσε και η θέρμανση των οικιών, όπου διαβιούν και πολλοί ηλικιωμένοι, είναι αναγκαία.
Η κ. Μαρία Σαμαρά επισημαίνει πως «για πρώτη φορά στα χρονικά των κοινοτήτων του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην προμήθεια ξύλων για την κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων πολλών κοινοτήτων του Δήμου. Ήρθε ο Οκτώβρης και οι κοινότητες Μακρυρράχης, Ανηλίου και Μουρεσίου δεν έχουν εγκαταστήσει υλοτομίες για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων τους σε ξύλα.
Σοβαρά λάθη και παραλείψεις της δημοτικής αρχής δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στους κατοίκους των παραπάνω κοινοτήτων.
Η δημοτική αρχή καθυστέρησε σημαντικά την ανάθεση των διαχειριστικών δασικών μελετών για τα εν λόγω κοινοτικά δάση του Δήμου και δεν φρόντισε έγκαιρα να προχωρήσει στην ορθή και αποτελεσματική εκπόνηση μελετών που είχαν ήδη δρομολογηθεί.
Αποτέλεσμα της ανεπάρκειας και των σοβαρών παραλείψεων της δημοτικής αρχής είναι ότι φτάσαμε στον Οκτώβριο και οι κάτοικοι των κοινοτήτων Ανηλίου, Μουρεσίου και Μακρυρράχης δεν έχουν κόψει ξύλα και οι αποθήκες τους για το χειμώνα είναι άδειες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το