Τοπικά

Χωρίς βραδινό δρομολόγιο το καλοκαίρι οι Σποράδες – «Όμηροι» στη Σκιάθο οι τουρίστες για Σκόπελο-Αλόννησο

«Όμηροι» στη Σκιάθο και με κίνδυνο να μην μπορούν να βρουν ούτε… παγκάκι για να κοιμηθούν κινδυνεύουν να μείνουν εκατοντάδες τουρίστες το καλοκαίρι.
Σοβαρό πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί με την εξυπηρέτηση εκατοντάδων τουριστών που θα φτάνουν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου από τις 5 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ, καθώς δεν υπάρχει για το φετινό καλοκαίρι βραδινό ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που να εξυπηρετεί όσους επιθυμούν να μετακινηθούν σε Σκόπελο και Αλόννησο. Οι τουρίστες θα αναγκάζονται να διανυκτερεύουν στη Σκιάθο σε μια περίοδο που δεν θα υπάρχουν καταλύματα, λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, το συγκεκριμένο θέμα προέκυψε το φετινό καλοκαίρι, καθώς καταργήθηκε ένα βραδινό δρομολόγιο flying cat από τον Άγιο Κωνσταντίνο, με στάση στη Σκιάθο στις 9 μ.μ. και στην Αλόννησο στις 11 το βράδυ. Όπως τόνισε ο κ. Βαφίνης, έχει ήδη αποσταλεί στον υφυπουργό Ναυτιλίας κοινή επιστολή των δημάρχων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, αλλά και των Ενώσεων Ξενοδόχων των τριών νησιών σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Βαφίνη, εντός της τρέχουσας εβδομάδας πρόκειται να πραγματοποιηθεί ευρεία συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας με τη συμμετοχή των δημάρχων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου αλλά και εκπροσώπων όλων των ναυτιλιακών εταιριών που δραστηριοποιούνται στις Σποράδες, προκειμένου να υπάρξει ακτοπλοϊκή σύνδεση σε συνδυασμό, με τις πτήσεις. Όπως επεσήμανε ο κ. Βαφίνης, το θέμα πρέπει διευθετηθεί καθώς θα υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία για τους τουρίστες ειδικά κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ θα αποτελέσει δυσφήμιση για τις Σποράδες. «Υπάρχει ακόμα χρόνος και μπορεί να βρεθεί λύση» είπε χαρακτηριστικά.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το