Τοπικά

Χωρίς προβλήματα η έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ στη Μαγνησία

Το νερό και η προστασία του υδάτινου στοιχείου ήταν το θέμα στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε ότι η σημερινή διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά και χωρίς προβλήματα.
Στη Μαγνησία στις πανελλαδικές εξετάσεις σήμερα συμμετείχαν 303 απόφοιτοι ΕΠΑΛ σε σύνολο 341 εγγεγραμμένων (ποσοστό συμμετοχής 88,86%).
Το ποσοστό είναι μεγαλύτερο συγκριτικά με το περσινό, γεγονός που σημαίνει ότι οι μαθητές δεν επηρεάστηκαν από τα μέτρα για την πανδημία.

Ο απόφοιτος του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου και πρόεδρος του 15μελούς Παναγιώτης Βαϊτσης δήλωσε πως το θέμα στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι ήταν “ωραίο”. «Ήταν εύκολο και πιστεύω πως έγραψαν καλά όλα τα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά.
Για το προηγούμενο διάστημα που οι μαθητές έμειναν σπίτι, ο Παναγιώτης ανέφερε ότι είχαν περισσότερο χρόνο να διαβάσουν και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν επέστρεψε στο σχολείο όταν άνοιξε, αλλά παρέμεινε σπίτι για να διαβάσει.
Φέτος λειτούργησε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ως εξεταστικό κέντρο το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και η διευθύντρια του σχολείου Αγάπη Κουτσοκώστα δήλωσε ότι μέσα στις αίθουσες υπήρχαν μόνο 10 υποψήφιοι.
«Πήγαν όλα καλά και τα θέματα ήταν βατά. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Είμαστε καλυμμένοι από μάσκες αφού έστειλε το υπουργείο ενώ είχαμε εφοδιαστεί και εμείς από πριν. Κάθε αίθουσα έχει αντισηπτικά και 10 μαθητές. Τηρούνται οι αποστάσεις και οι μαθητές φορούν μάσκα. Τα παράθυρα είναι ανοιχτά και οι αίθουσες αερίζονται».

Η επόμενη ημέρα εξέτασης των αποφοίτων των ημερησίων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) είναι την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020. Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα).

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020. Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ με το Νέο Σύστημα θα εξεταστούν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και των Μαθηματικών για τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής. Οι υποψήφιοι με το Παλαιό Σύστημα θα εξεταστούν στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας για τον Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και στο Μάθημα των Μαθηματικών για τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το