Τοπικά

Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία στη Μαγνησία

εκλογές

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία και στη Μαγνησία. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι κάλπες άνοιξαν κανονικά στις 7 το πρωί, σε όλη τη Μαγνησία και τις Β. Σποράδες και δεν σημειώθηκε κάποιο πρόβλημα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ορισμένα εκλογικά κέντρα, ορισμένοι εκλογικοί κατάλογοι ξεκόλλησαν εξαιτίας της βροχής και της υγρασίας, ωστόσο άμεσα συνεργεία του Δήμου επίλυσαν το θέμα.

Το εκλογικό σώμα στη Μαγνησία

Η εκλογική δύναμη της Μαγνησίας, όπως καταγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, ανέρχεται σε 174.918 εκλογείς εκ των οποίων οι 84.336 είναι άνδρες και οι 90.582 γυναίκες.

Κάλπες στήθηκαν σε 317 εκλογικά τμήματα στο νομό, εκ των οποίων τα 186 στο Δήμο Βόλου, 42 στο Δήμο Αλμυρού, 25 στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, 28 στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, 16 στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, 8 στο Δήμο Σκιάθου, 9 στο Δήμο Σκοπέλου και 3 στο Δήμο Αλοννήσου.

Η Μαγνησία εκλέγει έξι βουλευτές, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να βάζουν έως και δύο σταυρούς στο ψηφοδέλτιο.

17 ψηφοδέλτια κομμάτων

17 είναι τα ψηφοδέλτια των κομμάτων που είχαν τοποθετηθεί στους εκλογικούς σάκους, που απέστειλε σε κάθε γωνιά η περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων. Ειδικότερα, τα ψηφοδέλτια αντιστοιχούν στα εξής κόμματα:Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, Το Ποτάμι, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ) Μ-ΛΚΚΕ Εκλογική Συνεργασία, Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά, Χρυσή Αυγή, ΤΕΛΕΙΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΟΣ, ΕΔΕΜ, Ενωση Κεντρώων, Εργατικό – Επαναστατικό Κόμμα ΕΕΚ – Τροτσκιστές και Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το