Τοπικά

Χωρίς παιδίατρο τα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία σε μια περίοδο έξαρσης των ιώσεων 

Σε μια περίοδο που είναι σε έξαρση οι ιώσεις και πολλά παιδιά έχουν νοσήσει, τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας στη Μαγνησία δεν διαθέτουν παιδίατρους, με τους κατοίκους να είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στον Βόλο για να εξυπηρετηθούν είτε από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου είτε από τους ιδιώτες.

Πολίτες β’ κατηγορίας αισθάνονται οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές της περιφέρειας, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να διασχίζουν 30 και 60 χιλιόμετρα για να προσεγγίσουν έναν παιδίατρο. Χωρίς παιδίατρο είναι αυτή την περίοδο τα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς, Βελεστίνου, Αλμυρού, Σκοπέλου, Αλοννήσου.
«Αναγκαζόμαστε να κατεβαίνουμε από τη Ζαγορά διανύοντας μια απόσταση 60 χιλιομέτρων για να πάμε τα παιδιά μας σε παιδίατρο. Έτσι πληρώνουμε για τα μεταφορικά, αλλά και για την πληρωμή του ιδιώτη γιατρού» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς κ. Βάιος Κομνηνός.
Αυτή την περίοδο που είναι σε έξαρση οι ιώσεις, η περιφέρεια βρίσκεται σε έναν σημαντικό βαθμό χωρίς παιδίατρους. Παράλληλα και οι Τοπικές Μονάδες Υγείας αντιμετωπίζουν ζητήματα με τη στελέχωσή τους σε παιδίατρους.

«Ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας και το οποίο έχουμε θέσει στο υπουργείο Υγείας, είναι η απουσία παιδιάτρων» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Παύλος Μαλινδρέτος.
Από την πλευρά της η γραμματέας των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας κ. Νέλη Χονδρογιάννη επισήμανε πως «μια βασική ειδικότητα, όπως αυτή του παιδίατρου, απουσιάζει σε αρκετά Κέντρα Υγείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γονείς να έρχονται από τα χωριά στην πόλη για να εξυπηρετηθούν, εκτός και αν εκεί που διαμένουν, υπάρχουν και κάποιοι ιδιώτες».
Οι ιώσεις σε παιδιά συνεχίζουν να βρίσκονται σε έξαρση και όπως τόνισε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος «στα σχολεία σημειώνονται αρκετές απουσίες μαθητών από τις ιώσεις και τη γρίπη. Μάλιστα το προηγούμενο δεκαήμερο τα πράγματα ήταν ακόμη πιο έντονα».

Έντονη κινητικότητα με νοσηλείες παιδιών παρατηρείται και στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου. «Με βρογχίτιδες, λοιμώξεις αναπνευστικού, ιώσεις νοσηλεύονται ήδη πολλά παιδιά» τόνισε η διευθύντρια της Κλινικής κ. Κατσιαρδάνη και πρόσθεσε αρκετά περιστατικά αντιμετωπίζονται και στον θάλαμο βραχείας νοσηλείας που υπάρχει στα Επείγοντα.
Την ίδια στιγμή ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, είναι οι παιδίατροι που προχώρησαν σε σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και ουσιαστικά αδυνατούν να εξυπηρετήσουν όλο τον όγκο των αναγκών.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης τόνισε πως «οι ελάχιστοι παιδίατροι που έχουν συμβληθεί με τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού στον Βόλο, είναι αδύνατο να εξυπηρετήσουν όλα τα περιστατικά. Με το προηγούμενο σύστημα που υπήρχε, δηλαδή με τις 200 επισκέψεις, ήταν ενταγμένοι πολύ περισσότεροι παιδίατροι».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το