Τοπικά

Χωρίς νερό οι αγρότες σε Ζαγορά και Μακρυρράχη – Δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους

Μεγάλο πρόβλημα από την έλλειψη νερού αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Πηλίου. Στην “καρδιά” του καλοκαιριού δεν έχουν νερό να ποτίσουν τα χωράφια τους σε πολλές περιοχές της Ζαγοράς και της Μακρυρράχης. Η συνάντηση με την Δημοτική Αρχή στις 14/7 που πραγματοποίησαν μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς αποδείχθηκε άκαρπη, αφού, όπως αναφέρει ο Σύλλογος, δεν δόθηκε καμία απάντηση για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί βιοπαλαιστές αγρότες τις περιοχής. “Η συνάντηση έλαβε τέλος καθώς ο Δήμαρχος αποχώρησε χωρίς να έχει δώσει καμία ξεκάθαρη απάντηση” σημειώνει.

Στις 16/7 έγινε μια έκτακτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να τεθούν τα φλέγοντα ζητήματα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος τονίζει:

“Δεν μπορεί το χειμώνα να πνιγόμαστε από το νερό και το καλοκαίρι να μην έχουμε νερό να πιούμε και να ποτίσουμε. Αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχουν έργα υποδομής στην άρδευση όπως και στην ύδρευση. Με αποτέλεσμα να πάθει ζημιά η παραγωγή των αγροτών με την έντονη ξηρασία που επικρατεί μέχρι και να ξεραθούν ακόμα και ολόκληρες καλλιέργειες. Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς καλεί τους αγρότες της περιοχής σε διεκδίκηση και αγώνα για αυτό το μεγάλο πρόβλημα που επί χρόνια ταλαιπωρεί τους βιοπαλαιστές αγρότες του Πηλίου. Δεν θα αφήσει τους αγρότες ξεκρέμαστους, θα συνεχίσει τις συσκέψεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις μέχρι να πάρουν θέση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα .
Το δεύτερο ζήτημα ήταν η αγροτική οδοποιία που είναι σε μαύρα χάλια, σε βαθμό που τα αμάξια μας έχουν διαλυθεί. Οι Αγροτικοί δρόμοι είναι ακατάλληλοι και εν έτη 2021 είναι απαράδεκτο να είναι σε αυτή την κατάσταση”.

Ο Αγροτικός Σύλλογος διεκδικεί:

1. Την άμεση επίλυση των προβλημάτων άρδευσης σε όλες τις αγροτικές περιφέρειες του Δήμου μας.
2. Την άμεση αντικατάσταση του συστήματος άρδευσης με κλειστά κυκλώματα
3. Την καλλιέργεια των πηγών και το «μάζεμα» των νερών.
4. Τη συντήρηση και καθάρισμα των δεξαμενών άρδευσης.
5. Άμεση επισκευή και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας που είναι σε μαύρα χάλια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το