Τοπικά

Χωρίς κρούσματα παιδικού καρκίνου στη Μαγνησία η «είσοδος» του 2020

Στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου η Φλόγα διοργάνωσε σήμερα εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Η εκδήλωση έγινε στη «σκιά» του θανάτου της 68χρονης Φωτεινή Μπατσάρα, μιας μητέρας της «Φλόγας» που είχε χάσει την κόρη της από παιδικό καρκίνο.
Την υποστήριξή τους στη Φλόγα εξέφρασαν οι Σοροπτιμίστριες, με την εκπρόσωπο του φορέα στο Νομό κ. Ντίνα Τρινταφύλλου να επισημαίνει στη «Θ» πως τους πρώτους δύο μήνες, το 2020, δεν παρουσιάστηκε κανένα κρούσμα στη Μαγνησία, ενώ το 2019 καταγράφηκε ένα κρούσμα.
Η αίτια εμφάνισης των περισσοτέρων τύπων καρκίνου στα παιδιά είναι ακόμη άγνωστη-ενώ πρόσφατες έρευνες συνδέουν μόνο το 5% όλων των μορφών, με κληρονομικότητα.

«Τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες. Ο καρκίνος παιδικής ηλικίας είναι διαφορετικός από τον καρκίνο στους ενήλικες και χρειάζεται διαφορετική θεραπεία. Πρέπει να υποστηρίξουμε την ύπαρξη ξεχωριστών νοσοκομειακών μονάδων εξειδικευμένης θεραπείας», τόνισε η κ.Τριανταφύλλου .

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Στην Φλόγα συμπαραστέκονται στις οικογένειες και αγωνίζονται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

«Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι μια σπάνια, απειλητική για τη ζωή νόσος. Στη χώρα μας, όπως και σε όλο τον προηγμένο κόσμο, ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι η πρώτη αιτία θανάτου στα παιδιά, μετά τα ατυχήματα.
Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη.
Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση και η ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα, οδηγούν σε ίαση τα περισσότερα παιδιά», κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το