Τοπικά

Χωρίς γιατρό επτά χρόνια στο Κλήμα Σκοπέλου  

σκοπελος

Χωρίς γιατρό παραμένουν τα τελευταία επτά χρόνια οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Κλήματος Σκοπέλου, καθώς η κενή θέση στο περιφερειακό ιατρείο του χωριού δεν καλύπτεται. Οι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι προκειμένου να εξετάζονται από γιατρούς να καλύπτουν τη χιλιομετρική απόσταση και να μεταβαίνουν είτε στη Γλώσσα είτε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Κυρίαρχη προτεραιότητα αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή του νησιού η άμεση στελέχωση της θέσης με γιατρό, καθώς δρομολογούνται ήδη οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στην κεντρική διοίκηση. Παράλληλα, ο Δήμος παρέχει στο γιατρό που θα θελήσει να υπηρετήσει στο χωριό το κίνητρο της δωρεάν στέγης σε ανεξάρτητο διαμέρισμα.

 Επτά ολόκληρα χρόνια έχουν να δουν γιατρό οι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες στο Κλήμα Σκοπέλου, γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στις τάξεις τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και της Δημοτικής Αρχής.

Η θέση στο περιφερειακό ιατρείο του χωριού παραμένει όλα αυτά τα χρόνια κενή, καθώς μέχρι σήμερα ουδείς γιατρός δέχτηκε να υπηρετήσει στο Κλήμα.

Οι ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με παροχή πρώτων βοηθειών, εξετάσεις, αλλά και συνταγογραφήσεις είναι αυξημένες, καθώς πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το Κλήμα αποτελεί τουριστική περιοχή με χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες κάθε χρόνο, κυρίως το καλοκαίρι, αλλά και γενικότερα σε όλες τις εποχές.

Μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες του Κλήματος είναι υποχρεωμένοι προκειμένου να εξετάζονται από γιατρούς, να συνταγογραφούν φάρμακα, αλλά και αν χρειαστεί να έχουν τις πρώτες βοήθειες να καλύπτουν τη χιλιομετρική απόσταση και να μεταβαίνουν είτε στη Γλώσσα, όπου στο τοπικό περιφερειακό ιατρείο υπηρετούν δύο αγροτικοί γιατροί, είτε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Επιπλέον, κάποιες μέρες της εβδομάδας και όταν οι ανάγκες το επιτρέπουν επισκέπτεται το περιφερειακό ιατρείο του Κλήματος γιατρός από το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή του νησιού, το πρόβλημα με την έλλειψη γιατρού στο Κλήμα είναι οξυμένο και η κενή θέση στο περιφερειακό ιατρείο απαιτείται να καλυφτεί άμεσα.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος του νησιού πρόκειται άμεσα να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στην κεντρική διοίκηση.

«Για επτά ολόκληρα χρόνια» επισημαίνει ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρ. Βασιλούδης «οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Κλήματος παραμένουν χωρίς γιατρό. Η θέση στο περιφερειακό ιατρείο του χωριού παραμένει κενή, καθώς ουδείς γιατρός δέχεται να υπηρετήσει στο Κλήμα. Το πρόβλημα είναι οξυμένο, καθώς οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Κλήματος για να εξεταστούν από γιατρό και να συνταγογραφήσουν φάρμακα είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν είτε στη Γλώσσα είτε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, καλύπτοντας τη χιλιομετρική απόσταση. Κάποιες μέρες της εβδομάδας και αν οι συνθήκες το επιτρέπουν μεταβαίνει στο Κλήμα γιατρός από το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Οι μόνιμοι κάτοικοι και ειδικά οι ηλικιωμένοι, όπως και οι επισκέπτες δεν εξυπηρετούνται. Δεν είναι δυνατόν ένα χωριό σε μια κατ΄ εξοχήν τουριστική περιοχή όπως είναι το Κλήμα Σκοπέλου να παραμένουν για επτά ολόκληρα χρόνια χωρίς γιατρό. Ζητούμε την άμεση στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου του Κλήματος με γιατρό» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Σκοπέλου.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή παρέχει στο γιατρό που θα δεχτεί α υπηρετήσει στο Κλήμα δωρεάν στέγη.

«Δρομολογούμε ήδη όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες» τονίζει ο κ. Βασιλούδης «προκειμένου να διαμορφώσουμε κατάλληλα ένα δημοτικό κτίριο για τη δωρεάν διαμονή του γιατρού σε ανεξάρτητο διαμέρισμα στο Κλήμα. Οι χαμηλές απολαβές και τα ενοίκια λειτουργούν αποτρεπτικά στους γιατρούς. Εμείς τους παρέχουμε δωρεάν στέγη και τους ζητούμε να έρθουν στο Κλήμα» καταλήγει ο δήμαρχος του νησιού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το