Τοπικά

Χωρίς έλεγχο η λειτουργία του υπαίθριου χώρου δωρεάν στάθμευσης στη Γαμβέτα και Ερμού

Kατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Βόλου η κυκλοφοριακή μελέτη του χώρου που θα χρησιμοποιηθεί για τη στάθμευση οχημάτων και δικύκλων, στη διασταύρωση των οδών Γαμβέτα και Ερμού.
Ειδικότερα, η μελέτη υπερψηφίστηκε από τους συμβούλους της δημοτικής αρχής και καταψηφίστηκε από τον δημοτικό σύμβουλο της «Επιλογής Ευθύνης» Νίκο Στόικο, ο οποίος συμφώνησε με το σκεπτικό και χαρακτήρισε σημαντικό  το γεγονός ότι δημιουργείται νέο πάρκινγκ στην πόλη,  ωστόσο διαφώνησε με τον τρόπο διασφάλισης του χρόνου που θα ισχύει για τη δωρεάν στάθμευση.
«Πως θα ξέρουμε αν κάποιος έχει ξεπεράσει το όριο των δύο ωρών; Με ποιο τρόπο θα το ελέγχουμε», αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε πως υπάρχει φόβος  να μετατραπεί σε πάρκινγκ των «τζαμπατζήδων».
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Σταυρίδης ανέφερε πως στον χώρο θα τοποθετηθεί ταμπέλα, στην οποία θα αναγράφεται ότι η στάθμευση θα είναι δωρεάν μέχρι δύο ώρες, ενώ για τους κατοίκους της περιοχής θα επιτρέπεται η δωρεάν στάθμευση από τις 11  το  βράδυ ως τις 8 το πρωί.  Επίσης, σημείωσε ότι στην αρχή θα υπάρχει αστυνόμευση, μέχρι να καθιερωθεί στους πολίτες ο τρόπος λειτουργίας του πάρκινγκ, και πρόσθεσε ότι η επιτυχία της παρέμβασης θα εξαρτηθεί από την ευσυνειδησία των πολιτών.
«Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να πληρώνει μίσθωμα για τον χώρο και να μην μπορεί να διασφαλίσει τη σωστή λειτουργία του.  Συμφωνώ  με το σκεπτικό, αλλά θα το διαπιστώσετε κι εσείς σε λίγο καιρό ότι δεν θα μπορεί να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών», τόνισε ο κ. Στόικος και εξήγησε πως χωρίς έλεγχο οι Βολιώτες θα παρκάρουν μόνιμα τα οχήματά τους  και θα γίνεται κατάχρηση.
«Τα χρήματα είναι ανταποδοτικά και πρέπει να επιστραφούν στους πολίτες» απάντησε στον κ. Στόικο ο Γ. Βλιώρας, ενώ Βολιώτισσα που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση τοποθετήθηκε για το θέμα και πρότεινε να δημιουργηθεί κάποιου είδους κάρτα για όσους σταθμεύουν, προκειμένου να μην εγκαταλείπουν εκεί τα οχήματά τους.
Σημειώνεται πως στο πάρκινγκ υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης 25  οχημάτων Ι.Χ. (μία θέση για ΑμεΑ) και 10 μοτό.
Τέλος, συζητήθηκε η περίπτωση δύο καταστημάτων που ανήκουν στην ίδια ιδιοκτήτρια,  ένα αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο και ένα οπωροπωλείο.  Τα καταστήματα διαθέτουν κοινή άδεια λειτουργίας, καθώς ενώνονται μεταξύ τους με μία πόρτα, ωστόσο η ιδιοκτήτρια καλείται τώρα να εκδώσει νέα, ενιαία άδεια. Τελικά αποφασίστηκε η αναβολή του θέματος προκειμένου η ίδια να προχωρήσει στην έκδοση της άδειας,  αν και η ίδια στην τοποθέτησή της σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία πολεοδομική παράβαση και το κόστος της νέας άδειας είναι 800 ευρώ, ποσό μεγάλο για αυτήν που συντηρεί πολύτεκνη οικογένεια.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το